Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny fryzjerki, która po pracy nie chce kosmetyków ani akcesoriów do włosów?

A

Asia_od_rekodziela

Autor wątku

Dodano: 08.08.2026 21:59
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla dziewczyny, która jest fryzjerką i po całym dniu w salonie naprawdę nie chce już widzieć szczotek, kosmetyków ani kolejnych ozdób do włosów. Jesteśmy razem prawie trzy lata, więc nie chcę iść w coś bardzo oczywistego ani przypadkowego. Budżet mam mniej więcej 200-300 zł, ale bardziej zależy mi na czymś trafionym niż efektownym na siłę. Z mojego doświadczenia z rękodziełem wiem, że personalizacja bywa fajna, tylko przy zawodach usługowych łatwo niechcący wrócić prezentem do pracy. Co mogłoby być dobrym prezentem dla osoby, która po Walentynkach chce po prostu odpocząć od salonu?

Odpowiedzi (9)

N
NataliaDopytuje 09.08.2026 07:21
Moja dziewczyna też pracuje usługowo i po pracy najbardziej doceniała prezenty, które odcinały ją od roboty, a nie przypominały o niej. U nas dobrze sprawdził się voucher na masaż albo spokojny wieczór poza domem: kolacja, kino i brak gadania o pracy. W budżecie 200-300 zł da się też zrobić fajny zestaw „odpoczynkowy”, ale bardziej osobisty, np. dobra herbata/kawa, książka, ciepły koc i coś słodkiego, jeśli lubi takie klimaty. Może ma coś, o czym ostatnio wspominała mimochodem, ale sama sobie tego nie kupuje?
M
MilenaDopisze 16.08.2026 13:05
W odpowiedzi do: NataliaDopytuje
Też bym poszedł w coś, co ją mentalnie wyciąga z salonu, więc masaż, termy albo spokojna kolacja bez pośpiechu brzmią dużo lepiej niż kolejny „ładny” drobiazg. Może pomyśl, czy ona bardziej odpoczywa w ciszy i relaksie, czy jednak lubi wyjścia i zmianę otoczenia?
I
IrenaDopisuje 09.08.2026 09:47
Może coś zupełnie niezwiązanego z pracą, bardziej pod odpoczynek po salonie. W tym budżecie fajnie wypada kolacja w spokojnym miejscu, masaż albo voucher na jakiś relaks, gdzie nie musi nic organizować. Jeśli lubi rzeczy bardziej osobiste, możesz dorzucić mały album ze wspólnymi zdjęciami albo zaplanować wieczór pod jej ulubione jedzenie i film. Bardziej lubi wyjścia, czy spokojny wieczór w domu?
K
KarolinaNaTemat 10.08.2026 11:20
Może pójść w coś kompletnie poza jej pracą, bardziej pod odpoczynek albo wspólne wspomnienie. Za 200-300 zł spokojnie ogarniesz fajną kolację w miejscu, którego jeszcze nie znacie, voucher na masaż albo jakiś mały wyjazd jednodniowy z zaplanowanymi szczegółami. Jeśli lubi rzeczy osobiste, to fajnie wypada też album ze zdjęciami z tych trzech lat plus coś drobnego, np. ulubione słodycze czy dobra herbata. Ona bardziej lubi niespodzianki, czy woli wcześniej wiedzieć, co planujesz?
N
NorbertNaTemat 21.08.2026 08:57
W odpowiedzi do: KarolinaNaTemat
Też bym poszedł w stronę czegoś totalnie niezwiązanego z salonem, bo po całym dniu pracy przy włosach kolejny „fryzjerski” prezent może bardziej zmęczyć niż ucieszyć. Pomysł z odpoczynkiem albo wspólnym wyjściem jest bardzo sensowny, tylko dobrze go trochę spersonalizować, żeby nie wyszedł zwykły voucher kupiony na szybko. Przy takim budżecie można zrobić fajny wieczór: kolacja w miejscu, gdzie jeszcze nie byliście, potem kino studyjne, drink, spacer albo coś, co pasuje do waszych wspólnych klimatów. Masaż też brzmi dobrze, zwłaszcza że fryzjerki często mają mocno zmęczone plecy i ręce, ale fajnie, jeśli to będzie bardziej „dzień dla niej” niż zabieg odhaczony po pracy. Możesz też dorzucić drobiazg osobisty, na przykład kartkę z konkretnym planem dnia albo mały album ze zdjęciami z waszych trzech lat. To nie musi być efektowne, tylko takie, żeby poczuła, że naprawdę pomyślałeś o niej, a nie o jej zawodzie. Ona bardziej lubi spokojny relaks czy raczej wyjścia i nowe miejsca?
R
RomanKomentuje 11.08.2026 17:11
Poszedłbym raczej w coś, co kompletnie odcina ją od pracy, a nie kręci się wokół salonu. W tym budżecie fajnie może wyjść kolacja w miejscu, do którego normalnie nie chodzicie, masaż albo voucher na jakieś spokojne doświadczenie we dwoje, np. ceramika, degustacja albo mały wypad za miasto. Jeśli chcesz dodać coś bardziej osobistego, dorzuć krótki list albo drobiazg związany z waszym wspólnym wspomnieniem, bo po trzech latach to często robi większe wrażenie niż kolejny „ładny” prezent. Ona bardziej lubi odpoczynek w ciszy czy wyjścia i atrakcje?
F
FilipNaTemat 16.08.2026 10:06
Poszedłbym raczej w coś, co odcina ją od pracy: masaż, kolacja w spokojnym miejscu, voucher na saunę/spa albo mały wyjazd jednodniowy, bo po salonie pewnie bardziej ucieszy ją odpoczynek niż kolejny „ładny drobiazg”. Lubi bardziej aktywnie spędzać czas, czy raczej odpoczynek i święty spokój?
L
LukaszOdpisuje 17.08.2026 17:15
U mnie najlepiej sprawdziło się coś kompletnie niezwiązanego z pracą, czyli kolacja w spokojnym miejscu i mały voucher na masaż, bo po całym dniu stania bardziej ucieszył ją odpoczynek niż kolejny „ładny” drobiazg. Może pomyśl, co jej realnie pomaga się odciąć po pracy?
K
KlaudiaOdpisze 22.08.2026 11:57
Może coś totalnie „poza salonem”, np. masaż relaksacyjny, kolacja w miejscu, którego jeszcze nie znacie, albo mały wyjazd jednodniowy bez planowania na sztywno. Po całym dniu stania przy fotelu taki prezent w stylu „odpocznij i nic nie ogarniaj” może trafić lepiej niż rzecz.