Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka prawnika, który po pracy nie chce nic związanego z kancelarią?
N
NataliaM
Autor wątku
Dodano: 31.07.2026 12:06
Mój chłopak jest prawnikiem i prowadzi jednoosobową kancelarię, więc większość dnia spędza między klientami, pismami i terminami. Jesteśmy razem prawie trzy lata, a to nasze pierwsze Walentynki po wspólnej przeprowadzce, dlatego chciałabym, żeby prezent był bardziej osobisty niż przypadkowy. Problem w tym, że po pracy naprawdę nie chce słyszeć o prawie, eleganckich notesach, piórach ani kolejnych rzeczach na biurko. Budżet mam mniej więcej 300–500 zł, ale nie zależy mi na czymś efektownym na pokaz, tylko na czymś, co faktycznie sprawi mu przyjemność. On raczej odpoczywa w ciszy, lubi dobre jedzenie, spacery i krótkie wyjazdy, ale przy napiętym grafiku trudno zaplanować coś na sztywno. Nie chcę też kupować vouchera, który będzie leżał pół roku w szufladzie, bo już kilka razy tak się u nas kończyło. Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka prawnika może być trafiony, jeśli ma mu pomóc odciąć się od kancelarii, a nie przypominać o pracy?