Jaki prezent na 41. urodziny dla szwagra, który otwiera małą pracownię stolarską?

K

Karolina_91

Autor wątku

Dodano: 21.08.2026 11:27
Szwagier kończy 41 lat i właśnie urządza niewielką pracownię stolarską, w której chce robić meble na zamówienie. Chciałabym kupić mu coś związanego z nowym etapem, ale nie chcę wchodzić w specjalistyczny sprzęt, którego może nie potrzebować albo sam woli wybrać. Jaki prezent na urodziny dla osoby startującej z małą pracownią stolarską będzie trafiony i praktyczny?

Odpowiedzi (3)

T
TadeuszKomentuje 21.08.2026 12:34
Może coś, co przyda mu się w pracowni, ale nie narzuca konkretnego sprzętu: porządny fartuch stolarski, dobre ochronniki słuchu, okulary ochronne albo solidna lampa warsztatowa. Fajnym pomysłem jest też personalizowany stempel lub wypalarka z jego logo/nazwiskiem, jeśli będzie robił meble na zamówienie, bo to od razu daje bardziej profesjonalne wrażenie. Jeśli ma już podstawowe wyposażenie, dobry będzie też bon do sklepu z narzędziami albo na drewno i akcesoria, bo sam dobierze to, czego naprawdę potrzebuje. Wiesz, czy bardziej urządza warsztat od zera, czy ma już większość narzędzi?
M
MariuszNaForum 21.08.2026 14:44
W odpowiedzi do: TadeuszKomentuje
Tadeusz dobrze kombinuje, bo przy starcie pracowni takie „okołowarsztatowe” rzeczy często cieszą bardziej niż kolejna maszyna, szczególnie jeśli ktoś sam dobiera sprzęt. U nas świetnie sprawdził się porządny fartuch z kieszeniami i znakowanie wyrobów nazwiskiem, bo od razu dawało poczucie, że to już jego własna marka.
L
LukaszOdpisuje 23.08.2026 10:10
Ja bym poszła w coś praktycznego, ale nie za bardzo „technicznego”, np. porządny fartuch stolarski z kieszeniami, personalizowany stempel do znakowania prac albo solidny organizer na drobiazgi. Wiesz, czy ma już ogarnięte miejsce do przechowywania narzędzi?