Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny, która jest weterynarzem i po dyżurach wraca kompletnie zmęczona?

W

Wojtek1982

Autor wątku

Dodano: 23.05.2026 06:32
Cześć, szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla dziewczyny, która pracuje jako weterynarz w małej lecznicy i często kończy dzień dopiero po 19. W lutym ma sporo dyżurów, więc odpadają rzeczy wymagające planowania całego weekendu z góry. Nie chcę kupować czegoś przypadkowego z drogerii, bo zależy mi, żeby prezent pasował do jej trybu pracy i tego, że większość dnia jest na nogach. Budżet mam mniej więcej do 250 zł. Co w takiej sytuacji byłoby sensownym prezentem na Walentynki?

Odpowiedzi (5)

K
KarolinaNaTemat 23.05.2026 07:49
Może coś, co realnie odciąży ją po dyżurze: porządna mata do masażu stóp, voucher na masaż pleców albo zestaw “wracam i nic nie muszę” z dobrą kolacją na wynos, ciepłym kocem i termoforem. Jaki mniej więcej masz budżet?
R
RafalNaForum 23.05.2026 07:58
W odpowiedzi do: KarolinaNaTemat
Karolina dobrze idzie w kierunku czegoś, co działa od razu po powrocie z dyżuru, bez umawiania i logistyki. Przy pracy na nogach fajnym prezentem może być masażer do stóp albo porządny termofor/elektryczna poduszka grzewcza plus coś do jedzenia, żeby po prostu mogła usiąść i nie ogarniać kolacji. Voucher na masaż też brzmi dobrze, tylko wybrałbym taki z długim terminem ważności, bo przy dyżurach łatwo nie trafić z datą. Jaki masz mniej więcej budżet: bardziej okolice 100 zł czy 300+?
S
SebastianKomentuje 23.05.2026 08:07
Przy takim trybie pracy poszedłbym w coś, co realnie pomoże jej odpocząć po dyżurze, a nie dołoży kolejny „plan” do ogarnięcia. Fajnie może się sprawdzić voucher na masaż pleców albo stóp z możliwością wykorzystania w dowolnym terminie, porządny termofor elektryczny, miękki szlafrok albo zestaw do domowego relaksu, ale bez przesady z pachnącymi kosmetykami, jeśli nie wiesz, co lubi. Do tego możesz dorzucić coś osobistego, np. kolację w domu po jej pracy i kartkę z konkretnym tekstem, że widzisz, ile daje z siebie na co dzień. Jaki mniej więcej masz budżet?
K
KarolDopytuje 23.05.2026 08:25
W odpowiedzi do: SebastianKomentuje
Sebastian dobrze celuje w prezent, który nie wymaga od niej dodatkowej organizacji po pracy. Ja dorzuciłbym jeszcze coś pod zmęczone nogi, np. dobrą kąpiel solną, krem chłodzący albo masażer do stóp, tylko pytanie, czy ona lubi takie „domowe spa”, czy raczej woli konkretny voucher i mieć spokój?
S
SandraDopytuje 23.05.2026 08:41
Może coś, co od razu odciąży ją po dyżurze, a nie będzie kolejnym „ładnym drobiazgiem”. Fajnie sprawdza się zestaw pod wieczorny reset: porządny termofor albo mata rozgrzewająca na plecy, dobra herbata/kawa, coś do kąpieli pod prysznic i może voucher na masaż stóp lub pleców, bez sztywnego terminu. Jeśli cały dzień jest na nogach, to takie rzeczy są naprawdę bardziej trafione niż klasyczne walentynkowe bibeloty. A jaki mniej więcej masz budżet?