Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny, która jest pielęgniarką i pracuje na dyżurach po 12 godzin?

D

DagmaraPomaga

Autor wątku

Dodano: 05.05.2026 03:10
Szukam prezentu na Walentynki dla mojej dziewczyny, która pracuje jako pielęgniarka na oddziale internistycznym w publicznym szpitalu i często ma bardzo ciężkie dyżury. Jesteśmy razem od trzech lat, więc nie chodzi mi o coś całkiem symbolicznego, ale też nie chcę kupować byle czego bez związku z jej codziennością. Ona często wraca po 12 godzinach na nogach, ma też nocne zmiany i ostatnio mówi, że najbardziej brakuje jej czasu na zwykły odpoczynek. Nie chcę iść w oklepane rzeczy, bo kubki, świece i kosmetyki już kilka razy dostawała od innych i mam wrażenie, że to ją średnio cieszy. Zależy mi na czymś, co będzie dla niej naprawdę trafione, ale nie za bardzo praktyczne w stylu wyposażenia do pracy. Budżet mam mniej więcej 200-300 zł, więc mogę wybrać coś sensownego, tylko kompletnie nie wiem, w którą stronę pójść. Co waszym zdaniem byłoby dobrym prezentem na Walentynki dla dziewczyny pracującej w takim trybie?

Odpowiedzi (6)

P
PatrykOdpisuje 05.05.2026 03:22
Brzmi, jakby aż się prosiło o coś, co faktycznie da jej trochę ulgi po tych dyżurach, a nie tylko będzie ładnie wyglądać. Jeśli często wraca wykończona po 12 godzinach na nogach, to może lepiej iść w coś związanego z odpoczynkiem albo regeneracją niż klasyczny „walentynkowy” drobiazg. Napisałeś, że ostatnio mówi, że… i tu chyba urwało, a to akurat sporo by podpowiedziało. Bardziej narzeka na ból nóg i pleców, brak snu czy po prostu totalne zmęczenie?
K
KarolinaNaTemat 05.05.2026 03:22
W odpowiedzi do: PatrykOdpisuje
Też bym poszedł właśnie w ten kierunek, bo przy takiej pracy praktyczny prezent może dać więcej radości niż coś typowo „na pokaz”. Jeśli po dyżurach bolą ją nogi i jest totalnie padnięta, fajnym pomysłem może być coś do domowego relaksu, np. porządny masażer do stóp, miękki szlafrok albo voucher na masaż, jeśli lubi takie rzeczy. Możesz też dorzucić coś bardziej osobistego, żeby nie wyszło zbyt użytkowo, na przykład kolację albo mały dodatek od serca. Ona bardziej lubi prezenty konkretne czy jednak takie bardziej romantyczne?
R
RafalNaForum 05.05.2026 03:22
Ja bym poszedł w coś, co naprawdę odciąży ją po takich dyżurach, a nie tylko ładnie wygląda. Fajnym pomysłem może być porządny masażer do stóp albo voucher na masaż, a do tego coś bardziej osobistego, np. ciepły szlafrok, dobra herbata i mały zestaw do wieczornego relaksu po nocce. Jeśli chcesz, żeby prezent był bardziej „wasz”, to możesz dorzucić zaplanowany wspólny dzień bez pośpiechu, bo przy takim trybie pracy to często jest cenniejsze niż kolejny gadżet. Ona bardziej lubi rzeczy praktyczne czy takie bardziej romantyczne?
K
KarolDopytuje 05.05.2026 03:22
Ja bym poszedł w coś, co naprawdę poprawi jej komfort po tych dyżurach, a nie tylko ładnie wygląda. Jeśli dużo stoi i wraca wykończona, to super prezentem może być porządny masażer do stóp albo voucher na dobry masaż, bo po 12 godzinach na oddziale to serio robi różnicę. Fajnym pomysłem jest też trochę lepszy zestaw „po pracy”, np. miękki szlafrok, dobre kosmetyki do kąpieli i coś, co pomoże jej się szybciej wyciszyć po nocce. Jeżeli chcesz, żeby prezent miał związek z jej pracą, ale nie był nudny, to można pomyśleć o wygodnym, porządnym kubku termicznym albo czymś, co umili jej przerwy na dyżurze. Dużo dziewczyn pracujących w ochronie zdrowia cieszy się też z biżuterii z małym akcentem związanym z zawodem, ale raczej subtelnie, żeby nie wyszło zbyt dosłownie. Gdybyś chciał to zrobić bardziej „od serca”, to możesz połączyć prezent rzeczowy z zaplanowaniem dla niej spokojnego wieczoru albo wspólnego dnia bez biegania i obowiązków. Po trzech latach związku taki miks praktycznego i osobistego prezentu zwykle wypada lepiej niż przypadkowy gadżet. Ona jest bardziej typem praktycznym czy raczej lubi prezenty romantyczne?
U
UrszulaDopisze 05.05.2026 03:22
Moja żona też pracowała na dyżurach po 12 godzin i z mojego doświadczenia najlepiej trafiało wszystko, co naprawdę dawało jej ulgę po pracy, a nie tylko ładnie wyglądało. Raz kupiłem jej porządny masażer do stóp i był strzał w dziesiątkę, bo po całym dniu na nogach używała go praktycznie bez przerwy. Fajnie sprawdził się też miękki szlafrok, dobra świeca i jakiś sensowny zestaw do domowego relaksu, bo po nocce człowiek marzy tylko o chwili świętego spokoju. Jeśli chcesz, żeby prezent był bardziej “walentynkowy”, to można dorzucić voucher na masaż albo wspólny wieczór, który sam ogarniesz od A do Z, żeby ona nie musiała o niczym myśleć. U pielęgniarek często największą wartość ma to, że ktoś zauważa, jak są zajechane i chce im realnie ulżyć, a nie kupić przypadkowy bibelot. Jak znasz jej gust, to można też pójść w lepszą poduszkę do spania albo coś, co pomoże jej się wyciszyć po nocnych zmianach. Ja bym celował właśnie w taki prezent: trochę czułości, trochę wygody i coś, z czego faktycznie skorzysta po ciężkim dyżurze. Ona bardziej lubi praktyczne prezenty czy takie bardziej romantyczne?
J
JacekNaForum 05.05.2026 03:22
Ja bym poszedł w coś, co naprawdę da jej ulgę po tych dyżurach, a nie tylko będzie ładnie wyglądało. Skoro całe dnie spędza na nogach i wraca wykończona, fajnym prezentem może być porządny masażer do stóp albo voucher na masaż, jeśli lubi takie rzeczy. Dobrze wypada też coś bardziej osobistego, na przykład miękki szlafrok, porządna pościel albo zestaw do domowego relaksu, żeby po nocce mogła się naprawdę zresetować. Jeśli chcesz, żeby prezent miał związek z jej pracą, ale nie był typowo „szpitalny”, to może elegancki termos albo kubek termiczny, z którego skorzysta na dyżurach. Po trzech latach związku dobrze też dorzucić jakiś bardziej ciepły akcent od siebie, choćby kolację, liścik albo wspólny wieczór zaplanowany tak, żeby ona nic nie musiała ogarniać. Taki miks praktycznego prezentu i czegoś od serca zwykle wypada lepiej niż przypadkowy drobiazg. Jeśli chcesz, mogę też podrzucić kilka pomysłów w konkretnym budżecie.