Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który jest fotografem i ma już cały podstawowy sprzęt?

K

Kasia_z_Ochoty

Autor wątku

Dodano: 14.05.2026 16:40
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla chłopaka, który zawodowo robi zdjęcia i praktycznie codziennie siedzi w tym temacie. Nie chciałabym kupić czegoś przypadkowego, bo aparat, obiektywy i całą resztę ma już dobrze ogarnięte, a do tego sam bardzo konkretnie podchodzi do sprzętu. Luty spędza głównie na domykaniu terminów i planowaniu wiosennych zleceń, więc zależy mi na czymś, co nie będzie tylko kolejnym gadżetem do szuflady. Budżet mam raczej średni, około 200-300 zł, i dlatego wolę najpierw zobaczyć, co w takiej sytuacji faktycznie ludzie wybierają. Czy ktoś kupował już prezent na Walentynki dla fotografa, który ma swoje zawodowe przyzwyczajenia i trudno go czymś zaskoczyć?

Odpowiedzi (1)

C
CelinaKomentarz 14.05.2026 18:21
Ja bym właśnie nie szła w żaden fotograficzny gadżet, skoro siedzi w tym zawodowo i sam pewnie ma bardzo konkretne preferencje, tylko w coś, co da mu chwilę oddechu od pracy, np. wspólny wyjazd, kolację albo voucher na masaż. Jeśli chcesz, żeby to jednak lekko zahaczało o jego pasję, to może ładnie wydrukowane Wasze zdjęcie albo fotoksiążka?