Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który pracuje zdalnie jako programista i po godzinach dalej siedzi przy własnych projektach?

J

JustynaK

Autor wątku

Dodano: 13.05.2026 07:31
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla chłopaka, który zawodowo pracuje jako programista, a po pracy jeszcze często siedzi przy swoim laptopie i robi własne projekty. Nie chcę kupić czegoś przypadkowego, bo większość typowych gadżetów komputerowych już ma i naprawdę z nich korzysta. Budżet mam mniej więcej do 200 zł i zależy mi na czymś, co nie wyląduje w szufladzie po dwóch dniach. Czy ktoś miał podobny dylemat i wie, czego realnie szukają osoby, które spędzają przy biurku po 10-12 godzin dziennie?

Odpowiedzi (5)

K
KarolinaNaTemat 13.05.2026 08:33
Jeśli dużo siedzi przy biurku, to serio fajnym prezentem bywa coś, co poprawia komfort, a nie kolejny gadżet, np. dobra podkładka pod nadgarstki, lampka na biurko albo porządny kubek termiczny, z którego faktycznie będzie korzystał codziennie. Jeśli chcesz, żeby to było bardziej osobiste, możesz dorzucić coś związanego z jego zajawką albo drobny prezent „dla was” po pracy, bo tacy ludzie często sami sobie kupują sprzęt, ale rzadziej coś, co po prostu sprawia przyjemność — bardziej jest typem praktycznym czy sentymentalnym?
E
ElizaKomentuje 13.05.2026 08:47
Ja bym poszła w coś, co uprzyjemni mu te długie godziny przy kompie, np. porządny kubek termiczny, lampkę na biurko z ciepłym światłem albo poduszkę pod plecy, bo to są rzeczy, z których serio korzysta się codziennie. Jeśli chcesz bardziej „walentynkowo”, możesz dorzucić coś drobnego od siebie, żeby prezent nie był taki całkiem techniczny — wiesz może, czy bardziej lubi praktyczne rzeczy czy takie trochę bardziej osobiste?
L
LilianaKomentuje 13.05.2026 15:10
W odpowiedzi do: ElizaKomentuje
Też bym poszła w tym kierunku, bo przy kimś, kto naprawdę dużo siedzi przy biurku, takie codzienne rzeczy mają większy sens niż kolejny „gadżet”. Kubek termiczny albo dobra lampka to nie brzmi może spektakularnie, ale właśnie takie prezenty potem są używane non stop. Jeśli chcesz, żeby było trochę bardziej osobiste, można do takiej praktycznej rzeczy dorzucić coś małego od siebie, np. ulubioną kawę, słodycze albo krótki liścik. W budżecie do 200 zł spokojnie zmieści się też wygodna podkładka pod nadgarstki albo sensowny footrest pod biurko, jeśli dużo siedzi. Fajnym pomysłem bywa też porządny stojak pod laptopa, ale tu tylko wtedy, jeśli nie ma już dobrze ogarniętego stanowiska. Ja bym celowała bardziej w komfort pracy niż stricte komputerowe akcesoria, bo z tymi drugimi łatwo nie trafić. Taki prezent nie wygląda może bardzo „filmowo”, ale za to jest czymś, co realnie poprawia mu każdy dzień. On bardziej lubi praktyczne prezenty czy jednak coś z klimatem?
M
MichalDopyta 13.05.2026 08:49
Ja bym poszła bardziej w coś, co uprzyjemni mu te długie godziny przy komputerze, a nie kolejny typowo „komputerowy” gadżet. W budżecie do 200 zł fajnie wypada np. porządny kubek termiczny na biurko, lampka z cieplejszym światłem albo poduszka lędźwiowa do fotela, bo to są rzeczy, z których serio korzysta się codziennie. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej osobisty, możesz dorzucić coś drobnego związanego z jego hobby albo Waszym żartem, żeby nie było zbyt użytkowo. Bardziej idziesz w praktyczny prezent czy coś z lekkim romantycznym akcentem?
S
SandraDopytuje 13.05.2026 16:15
Ja bym poszła raczej w coś, co umili mu te długie godziny przy biurku, a nie kolejny typowo „komputerowy” gadżet. Fajnie sprawdza się porządny kubek termiczny albo podgrzewacz do kubka, jeśli wiecznie robi kawę i potem o niej zapomina. W budżecie do 200 zł spokojnie zmieści się też dobra lampka na biurko z ciepłym światłem albo coś bardziej „klimatycznego” na stanowisko, jeśli lubi siedzieć po nocach nad projektami. Jeśli ma poczucie humoru, można dorzucić personalizowany akcent związany z programowaniem, ale taki praktyczny, a nie typowy zbieracz kurzu. Dobrym pomysłem bywa też masażer do karku albo poduszka lędźwiowa, bo przy zdalnej pracy plecy często dostają po głowie. Możesz też zrobić mały zestaw: dobra kawa, coś słodkiego i jakiś drobiazg na biurko, wtedy prezent jest bardziej osobisty. Takie rzeczy zwykle faktycznie się używa, nawet jeśli ktoś już ma sporo sprzętu. On jest bardziej typem praktycznym czy lubi też prezenty trochę z przymrużeniem oka?