Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który pracuje zdalnie jako programista i po godzinach dalej siedzi przy własnych projektach?

J

JustynaK

Autor wątku

Dodano: 13.05.2026 07:31
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla chłopaka, który zawodowo pracuje jako programista, a po pracy jeszcze często siedzi przy swoim laptopie i robi własne projekty. Nie chcę kupić czegoś przypadkowego, bo większość typowych gadżetów komputerowych już ma i naprawdę z nich korzysta. Budżet mam mniej więcej do 200 zł i zależy mi na czymś, co nie wyląduje w szufladzie po dwóch dniach. Czy ktoś miał podobny dylemat i wie, czego realnie szukają osoby, które spędzają przy biurku po 10-12 godzin dziennie?

Odpowiedzi (3)

K
KarolinaNaTemat 13.05.2026 08:33
Jeśli dużo siedzi przy biurku, to serio fajnym prezentem bywa coś, co poprawia komfort, a nie kolejny gadżet, np. dobra podkładka pod nadgarstki, lampka na biurko albo porządny kubek termiczny, z którego faktycznie będzie korzystał codziennie. Jeśli chcesz, żeby to było bardziej osobiste, możesz dorzucić coś związanego z jego zajawką albo drobny prezent „dla was” po pracy, bo tacy ludzie często sami sobie kupują sprzęt, ale rzadziej coś, co po prostu sprawia przyjemność — bardziej jest typem praktycznym czy sentymentalnym?
E
ElizaKomentuje 13.05.2026 08:47
Ja bym poszła w coś, co uprzyjemni mu te długie godziny przy kompie, np. porządny kubek termiczny, lampkę na biurko z ciepłym światłem albo poduszkę pod plecy, bo to są rzeczy, z których serio korzysta się codziennie. Jeśli chcesz bardziej „walentynkowo”, możesz dorzucić coś drobnego od siebie, żeby prezent nie był taki całkiem techniczny — wiesz może, czy bardziej lubi praktyczne rzeczy czy takie trochę bardziej osobiste?
M
MichalDopyta 13.05.2026 08:49
Ja bym poszła bardziej w coś, co uprzyjemni mu te długie godziny przy komputerze, a nie kolejny typowo „komputerowy” gadżet. W budżecie do 200 zł fajnie wypada np. porządny kubek termiczny na biurko, lampka z cieplejszym światłem albo poduszka lędźwiowa do fotela, bo to są rzeczy, z których serio korzysta się codziennie. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej osobisty, możesz dorzucić coś drobnego związanego z jego hobby albo Waszym żartem, żeby nie było zbyt użytkowo. Bardziej idziesz w praktyczny prezent czy coś z lekkim romantycznym akcentem?