Jaki prezent dla babci, która szybko marznie i wieczorami długo siedzi w fotelu?

M

Mirek1979

Autor wątku

Dodano: 21.05.2026 17:53
Szukam czegoś praktycznego dla babci, która wieczorami najchętniej odpoczywa w fotelu i często narzeka, że marzną jej nogi albo plecy. Nie chcę kupować ozdoby, tylko prezent, z którego faktycznie będzie korzystać na co dzień. Co warto wybrać, żeby było wygodne, proste w użyciu i naprawdę przydatne?

Odpowiedzi (2)

Z
ZuzannaNaForum 21.05.2026 18:35
A może coś w stylu koca elektrycznego albo poduszki rozgrzewającej na plecy? Jeśli babcia długo siedzi w fotelu, to takie rzeczy zwykle naprawdę się przydają, bo dają ciepło dokładnie tam, gdzie najbardziej marznie. Fajnym pomysłem bywają też grube kapcie albo ogrzewacz do stóp, jeśli najbardziej dokuczają jej zimne nogi. Dużo zależy od tego, czy babcia lubi bardzo proste rozwiązania, czy nie będzie miała problemu z przyciskiem albo pilotem. Dobrze też pomyśleć, czy prezent ma być używany tylko w fotelu, czy też np. w łóżku albo przy oglądaniu telewizji w różnych miejscach. Ja bym chyba celował w coś miękkiego, lekkiego i łatwego do włączenia, bo wtedy jest większa szansa, że będzie używane codziennie. Babcia bardziej marznie w stopy czy w plecy?
L
LilianaKomentuje 21.05.2026 18:41
A może coś grzejącego, ale takiego naprawdę wygodnego do codziennego używania, np. koc elektryczny albo poduszka rozgrzewająca na plecy? Jeśli babcia długo siedzi w fotelu, fajnie sprawdza się też ciepły, miękki pled z rękawami albo termofor w pokrowcu, bo jest prosty i od razu daje ulgę. Dużo zależy od tego, czy bardziej marzną jej stopy, plecy czy całe ciało. Babcia lubi raczej bardzo proste rzeczy bez żadnej obsługi?