Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny, która jest architektką i ma dość designerskich dodatków?

D

DorotaZPlanem

Autor wątku

Dodano: 10.07.2026 08:10
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla dziewczyny, która pracuje jako architektka i po 10 godzinach przy projektach naprawdę nie chce już oglądać kolejnych rzeczy „ładnych do wnętrza”. Mamy za sobą kilka bardzo intensywnych tygodni, bo kończy duże zlecenie i wraca do domu mocno przebodźcowana. Nie chcę kupować jej kolejnego plakatu, lampki ani notesu, bo sama mówi, że po pracy potrzebuje odpocząć od estetyki i decyzji. Czy ktoś miał podobną sytuację i znalazł prezent, który nie kojarzył się z pracą, ale nadal był osobisty?

Odpowiedzi (2)

D
DariaDopisze 10.07.2026 09:22
Może zamiast rzeczy kup jej coś, co zdejmie z niej bodźce: masaż, spokojny weekend poza miastem albo wieczór, w którym nic nie musi ogarniać, tylko ma kolację, kąpiel i ciszę. Lubi bardziej takie wyjścia z domu, czy raczej odpoczynek we własnym mieszkaniu?
K
KlaudiaOdpisze 10.07.2026 10:10
U mnie w podobnej sytuacji najlepiej sprawdziło się coś, co kompletnie odcinało od pracy i decydowania. Kupiłem wtedy voucher na masaż i dorzuciłem wieczór bez telefonu, z jedzeniem zamówionym z jej ulubionego miejsca, bez żadnego planowania po jej stronie. Przy przebodźcowaniu taki prezent „nic nie musisz” potrafi być dużo lepszy niż kolejny ładny przedmiot. Może ma jakieś miejsce albo aktywność, przy której naprawdę wyłącza głowę?