Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny, która jest florystką i przed 14 lutego ma już dosyć kwiatów?

I

IzaOdWstazek

Autor wątku

Dodano: 04.07.2026 11:41
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla dziewczyny, która pracuje jako florystka i w tygodniu przed 14 lutego robi po kilkadziesiąt bukietów dziennie. Kwiaty odpadają, bo sama mówi, że po pracy nie chce już patrzeć na róże, wstążki i pudełka prezentowe. Jesteśmy razem drugi rok, więc nie chcę iść w coś zupełnie przypadkowego, ale też nie mam dużego budżetu, raczej okolice 150-200 zł. Czy ktoś miał podobną sytuację i wymyślił prezent, który nie kojarzył się jej z pracą?

Odpowiedzi (3)

T
TadeuszKomentuje 04.07.2026 11:56
U mnie w podobnej sytuacji najlepiej sprawdziło się coś totalnie „po pracy”, czyli zero kwiatów i walentynkowej otoczki. Kupiłem mały voucher na masaż pleców i do tego zrobiłem kolację w domu, bez serduszek i róż, po prostu spokojny wieczór po tym całym młynie. W budżecie 150-200 zł spokojnie zmieścisz masaż, dobrą kawę/herbatę albo coś do kąpieli, jeśli lubi takie rzeczy. Może bardziej ucieszyłby ją odpoczynek i cisza niż kolejny typowy prezent?
N
NataliaNaTemat 04.07.2026 13:36
Tylko ostrożnie z założeniem, że skoro ma dość kwiatów, to trzeba całkiem iść w „antyflorystyczny” prezent, bo może bardziej chodzić o zmęczenie pracą niż samą estetykę. Może coś prostego na odpoczynek po tym maratonie: masaż, kolacja bez biegania po mieście albo mały zestaw do domowego relaksu?
U
UrszulaDopisze 04.07.2026 13:47
Poszedłbym w coś zupełnie odcinającego ją od pracy, np. masaż, dobre jedzenie na wynos i wieczór bez żadnych „walentynkowych dekoracji”, albo mały zestaw do odpoczynku po maratonie w kwiaciarni. Lubi bardziej praktyczne prezenty czy wspólne wyjścia?