Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który jest kierowcą zawodowym i ma dość gadżetów do auta?

O

OlaB

Autor wątku

Dodano: 02.07.2026 13:37
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla chłopaka, który pracuje jako kierowca zawodowy i większość tygodnia spędza w trasie. Ma 34 lata, jeździ głównie po Polsce, a po powrocie do domu mówi wprost, że nie chce kolejnych akcesoriów do samochodu, kubków termicznych ani rzeczy związanych z ciężarówkami. Chciałabym kupić coś osobistego, ale niezbyt przesadzonego, bo jesteśmy razem od niecałego roku. Budżet mam mniej więcej do 250 zł i zależy mi, żeby prezent nie wyglądał jak przypadkowy drobiazg z ostatniej chwili. Co realnie sprawdziłoby się dla kogoś, kto po pracy najbardziej potrzebuje odcięcia od trasy?

Odpowiedzi (5)

L
LukaszOdpisuje 02.07.2026 15:57
Skoro sam mówi, że ma dość rzeczy do auta, to chyba nie szłabym w „kierowcowy” prezent na siłę, tylko bardziej w coś po trasie: masaż, dobra kolacja w domu albo jakiś mały zestaw do odpoczynku. A on bardziej lubi spokój i regenerację, czy jednak wspólne wyjścia?
N
NikodemKomentuje 03.07.2026 07:35
W odpowiedzi do: LukaszOdpisuje
Też bym poszła w stronę odpoczynku po trasie, a nie kolejnego prezentu kręcącego się wokół pracy. Przy zawodowym jeżdżeniu auto i droga to pewnie i tak temat numer jeden przez większość tygodnia, więc fajnie byłoby dać mu coś, co kojarzy się z domem i odcięciem głowy. Masaż brzmi sensownie, zwłaszcza jeśli dużo siedzi za kierownicą, ale równie dobrze może zadziałać spokojny wieczór bez napinki: dobre jedzenie, film, coś słodkiego i po prostu czas razem. Jeśli jesteście razem niecały rok, to taki prezent jest osobisty, ale jeszcze nie przesadzony. Możesz też pomyśleć o czymś miękkim i praktycznym do domu, np. porządny szlafrok, wygodna bluza albo coś związanego z jego hobby, jeśli ma jakieś poza pracą. Ja bym tylko unikała wszystkiego, co choć trochę wygląda jak „dla kierowcy”, skoro sam to jasno powiedział. On po powrocie bardziej chce się zaszyć w domu, czy lubi jednak gdzieś wyjść?
I
IrenaDopisuje 02.07.2026 16:00
Może pójść w coś, co będzie bardziej „po pracy” niż pod jego pracę. Fajnym pomysłem może być masaż albo voucher na saunę/spa, bo po trasach plecy i kark pewnie dają mu w kość, a to nie jest przesadnie romantyczne ani zobowiązujące. Albo coś domowego: dobra kolacja, wieczór bez planowania i mały prezent typu porządny szlafrok, wygodna bluza czy perfumy, jeśli znasz jego gust. A on bardziej odpoczywa aktywnie czy raczej lubi święty spokój w domu?
K
KonradDopisze 03.07.2026 09:38
Może coś, co kojarzy się bardziej z odpoczynkiem po trasie niż z pracą: masaż, dobra kolacja w domu albo weekend bez planowania i pośpiechu. A ma jakieś hobby, do którego rzadko ma czas wracać?
J
JoasiaKomentuje 06.07.2026 09:10
Skoro sam mówi, że ma dość rzeczy do auta, poszłabym raczej w coś, co kojarzy się z odpoczynkiem po trasie, a nie z pracą. Fajnym pomysłem może być masaż albo voucher do sauny/spa, ale bez wielkiej pompy, po prostu jako „masz chwilę dla siebie”. Jeśli woli konkrety, to dobra bluza, porządny szlafrok, wygodne kapcie albo zestaw do domowego relaksu też mogą być bardziej trafione niż kolejny gadżet. Przy związku krótszym niż rok podoba mi się też opcja czegoś wspólnego, np. kolacja w spokojnym miejscu, bilety na stand-up albo krótki wyjazd na jedną noc, jeśli macie taką możliwość. To jest osobiste, ale nie przesadnie romantyczne. Możesz też dorzucić małą kartkę z czymś prostym, bez wielkich deklaracji, bo często taki gest robi większe wrażenie niż sam prezent. A on bardziej odpoczywa aktywnie, czy raczej lubi po trasie zaszyć się w domu?