Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny, która jest kosmetolożką i po pracy nie chce kolejnych kosmetyków?

I

IzaOdWstazek

Autor wątku

Dodano: 28.06.2026 13:14
Moja dziewczyna pracuje jako kosmetolożka i na co dzień ma kontakt z kremami, zabiegami, zapachami i różnymi nowinkami pielęgnacyjnymi. Na Walentynki chciałbym kupić jej coś miłego, ale mam wrażenie, że kosmetyki albo vouchery na zabiegi będą dla niej bardziej przedłużeniem pracy niż odpoczynkiem. Lubi rzeczy praktyczne i estetyczne, ale nie przepada za typowo romantycznymi drobiazgami, które potem tylko leżą w szufladzie. Budżet mam raczej średni, bez przesady, ale zależy mi, żeby prezent był przemyślany. Co wybrać? Czego lepiej unikać?

Odpowiedzi (2)

E
ElizaKomentuje 28.06.2026 14:24
Może tylko ostrożnie sprostuję: voucher na zabieg nie zawsze musi kojarzyć się z pracą, ale przy kosmetolożce faktycznie łatwo trafić w coś, co bardziej ją zmęczy niż ucieszy. Poszedłbym raczej w coś poza branżą, ale nadal estetycznego i praktycznego, np. dobrą piżamę, ładny szlafrok, małą lampkę do wieczornego czytania albo coś do wspólnego wyjścia, gdzie nie musi o niczym decydować. Przy takich osobach często lepiej działa prezent „mam odpocząć” niż „mam się pielęgnować”. A ona bardziej lubi rzeczy do domu czy wyjścia poza dom?
M
MariuszNaForum 28.06.2026 15:01
Poszedłbym w coś, co daje jej odpoczynek od branży, ale nadal jest ładne i praktyczne: dobra piżama, miękki szlafrok, elegancka butelka termiczna, planer albo mała lampka do czytania, jeśli lubi wieczorem zwolnić tempo. Fajnym prezentem może być też wspólne doświadczenie bez klimatu „zabiegowego”, np. kolacja w miejscu, którego nie zna, ceramika, koncert albo weekendowy wyjazd. Przy kosmetolożce tym bardziej unikałbym kupowania kremów w ciemno, bo pewnie i tak ma swoje zdanie o składach i markach. A ona bardziej odpoczywa aktywnie, czy raczej lubi domowy chill?