Jaki prezent dla mamy, która zaczęła piec torty i ciasta na zamówienie w domu?

P

PiotrPoRobocie

Autor wątku

Dodano: 05.05.2026 03:23
Szukam pomysłu na prezent dla mamy, która od kilku miesięcy piecze torty i ciasta na zamówienie z domu. Do tej pory robiła to głównie dla rodziny, ale teraz weszła już w bardziej regularne zlecenia i działa na małą skalę, jeszcze bez większego zaplecza. Najczęściej bierze zamówienia na urodziny, chrzciny i mniejsze imprezy, więc sporo czasu spędza przy dekorowaniu i pakowaniu. Chciałbym kupić jej coś związanego z tym kierunkiem, ale nie w ciemno i nie coś, co potem będzie leżało w szafce. Budżet mam raczej w widełkach 200–350 zł, więc szukam czegoś sensownego, a nie symbolicznego drobiazgu. Zależy mi też na tym, żeby prezent był praktyczny, bo mama sama mówi, że na tym etapie najbardziej liczy się wygoda pracy i porządek przy realizacji zamówień. Czy ktoś kupował już prezent dla mamy, która zaczyna piec na sprzedaż i może podpowiedzieć, co naprawdę się sprawdziło?

Odpowiedzi (3)

L
LukaszOdpisuje 05.05.2026 03:35
Ja bym najpierw doprecyzował, czego jej teraz najbardziej brakuje, bo przy takim pieczeniu „na domowo” łatwo kupić coś efektownego, a potem leży w szafce. Jeśli dużo siedzi przy dekorowaniu, to fajnym prezentem bywa coś praktycznego, co naprawdę odciąża ręce i czas, a nie kolejny gadżet. No i w Twoim poście chyba urwało się przy „chciałbym kupić jej”, więc bez tego trochę ciężko podpowiedzieć konkretniej. Masz raczej budżet na drobniejszy prezent czy coś większego?
P
PatrykOdpisuje 05.05.2026 03:35
W odpowiedzi do: LukaszOdpisuje
Też bym poszedł w tym kierunku, bo przy takich domowych zamówieniach najbardziej cieszy coś, co faktycznie ułatwia codzienną robotę, np. porządny obrotowy podkład do dekoracji, lepszy mikser ręczny albo sensowny zestaw do pakowania ciast. Wiesz może, czy bardziej narzeka na dekorowanie, pakowanie czy samo pieczenie?
P
PolaKomentuje 05.05.2026 03:35
W odpowiedzi do: PatrykOdpisuje
Też bym szedł w stronę czegoś praktycznego, bo przy takich regularnych zamówieniach to zwykle robi największą różnicę na co dzień. Jeśli więcej czasu schodzi jej na wykańczaniu tortów, to dobry obrotowy podkład albo porządne akcesoria do dekoracji naprawdę potrafią odciążyć ręce i nerwy. A jeśli częściej męczy ją ogarnianie wysyłki i odbiorów, to sensowny zestaw do pakowania też będzie strzałem w dziesiątkę, bo od razu porządkuje pracę. Bardziej marudzi przy dekorowaniu czy przy pakowaniu?