Jaki prezent dla mamy, która zaczęła chodzić na kurs ceramiki po 50-tce?

E

EwelinaZKancelarii

Autor wątku

Dodano: 02.05.2026 11:46
Moja mama od kilku miesięcy chodzi na zajęcia z ceramiki i naprawdę się w to wciągnęła, więc chciałabym kupić jej coś związanego z tym hobby, ale nie przypadkowego. Szukam raczej czegoś praktycznego albo po prostu przyjemnego, co faktycznie jej się przyda lub sprawi radość, w budżecie do około 200 zł. Jaki prezent dla mamy, która zaczęła chodzić na kurs ceramiki po 50-tce?

Odpowiedzi (2)

N
NikodemKomentuje 02.05.2026 13:50
Jeśli mama już chodzi na kurs, to ja bym poszła w coś, co uprzyjemni jej samo lepienie, a nie w „profesjonalny” sprzęt na chybił trafił. Fajnym pomysłem może być porządny fartuch, ręcznik z haftem albo mały zestaw podstawowych narzędzi do modelowania, jeśli jeszcze nie ma swoich. W budżecie do 200 zł zmieści się też ładny notes na szkice i pomysły albo kubek wykonany przez lokalnego ceramika, żeby prezent był trochę wokół jej nowej zajawki, ale bez przesady. Wiesz może, czy ona bardziej lubi samo lepienie, czy już bardziej zdobienie i szkliwienie?
P
PolaKomentuje 02.05.2026 13:50
W odpowiedzi do: NikodemKomentuje
Też bym szła w tę stronę, bo przy ceramice łatwo kupić coś „fachowego”, co potem leży nieużywane. Fartuch albo własny zestaw kilku prostych narzędzi brzmi super, a jeśli chcesz dodać coś bardziej osobistego, to może kubek na pędzelki albo niewielki organizer na drobiazgi do pracowni. Taki prezent jest i praktyczny, i po prostu miły. Wiesz może, czy mama ma już swoje akcesoria, czy na razie korzysta tylko z tego, co dostaje na zajęciach?