Jaki prezent na 36. urodziny dla męża, który zaczął interesować się parzeniem kawy?

A

AgaLubiPakowac

Autor wątku

Dodano: 22.06.2026 10:43
Szukam pomysłu na prezent urodzinowy dla męża, który od kilku miesięcy interesuje się parzeniem kawy w domu. Ma już podstawowy sprzęt, ale nie chciałabym kupić czegoś przypadkowego ani powielić rzeczy, które szybko okażą się zbędne. Zależy mi na prezencie praktycznym, estetycznym i odpowiednim na 36. urodziny. Czy lepiej wybrać akcesorium związane z kawą, dobre ziarna, kurs, czy może coś bardziej osobistego, ale nadal powiązanego z tym zainteresowaniem? Jakie rozwiązanie byłoby najbezpieczniejsze w takiej sytuacji?

Odpowiedzi (3)

A
AlicjaDopisze 22.06.2026 11:26
Ja bym poszła w coś, co podkręci codzienne parzenie, ale nie będzie kolejnym gadżetem do szuflady: dobre ziarna z palarni plus np. ładna waga albo ręczny młynek, jeśli jeszcze nie ma porządnego. Wiesz, jaką metodą najczęściej parzy kawę?
J
JoasiaKomentuje 22.06.2026 11:38
W odpowiedzi do: AlicjaDopisze
Alicja dobrze podpowiada, bo przy kawie najbardziej cieszą rzeczy używane codziennie, a nie efektowne drobiazgi. Jeśli ma już podstawy, celowałabym w lepszy młynek, wagę z timerem albo zestaw świeżych ziaren z lokalnej palarni dobrany pod jego metodę parzenia; parzy częściej przelew, kawiarkę czy espresso?
R
RafalNaForum 22.06.2026 14:40
Ja bym poszła w coś, co faktycznie podkręci codzienne parzenie, np. dobrą wagę z timerem albo zestaw świeżych ziaren z małej palarni. Wiesz, czy bardziej bawi go espresso, przelew, czy dopiero testuje różne metody?