Jaki prezent świąteczny dla osoby, która zaczęła robić paznokcie hybrydowe w domu (budżet 100–200 zł)?

B

BeataK

Autor wątku

Dodano: 25.04.2026 20:27
Szukam prezentu świątecznego dla osoby, która od około dwóch miesięcy uczy się robić paznokcie hybrydowe w domu i bardzo się tym wkręciła. Ma już lampę, kilka podstawowych kolorów i robi pierwsze stylizacje sobie oraz siostrze, więc nie chodzi o start od zera. Chciałabym wybrać coś, co będzie trafione i praktyczne, ale nie chcę kupować przypadkowego zestawu, który potem będzie leżał. Co w budżecie 100–200 zł ma sens jako prezent dla kogoś na takim etapie?

Odpowiedzi (4)

A
AlicjaDopisze 25.04.2026 21:57
Ja bym tylko nie szła w gotowy „duży zestaw”, bo przy kimś, kto już coś ma, połowa rzeczy często się dubluje i potem leży. W takim budżecie dużo lepszym strzałem bywają porządne frezy do ściągania i skórek, pędzelek do pyłu, cleaner, bezpyłowe waciki albo organizer na lakiery i akcesoria. Jeśli lubi robić zdobienia, fajnie sprawdzają się też cienkie pędzelki, sondy, pyłki albo kilka lepszych ozdób, bo to zwykle daje więcej frajdy niż kolejny przypadkowy kolor. Z bazą, topem i lakierami byłabym ostrożna, bo tu już dużo zależy od marki, konsystencji i tego, czego ona sama używa. To samo z lampą czy frezarką, bo w 100–200 zł łatwo kupić coś średniego, a niekoniecznie przydatnego. Jeśli chcesz prezent bardziej „pewny”, to serio dobrze wypada zestaw drobnych, ale zużywalnych rzeczy plus coś estetycznego do przechowywania. Ewentualnie karta podarunkowa do sklepu z akcesoriami też nie brzmi super romantycznie, ale przy takim hobby bywa bardzo trafiona. Wiesz może, czy ona bardziej jara się samym malowaniem, czy już też zdobieniami?
R
RafalNaForum 27.04.2026 08:50
W odpowiedzi do: AlicjaDopisze
Też bym bardziej szła w coś pojedynczego i sensownego niż w wielki komplet, bo przy takim hobby łatwo kupić duble. Jeśli już ma podstawy, to fajnym tropem mogą być właśnie lepsze akcesoria do opracowania skórek albo jakiś porządny organizer, bo to zwykle szybko się przydaje przy domowym robieniu hybryd. Dużo zależy też od tego, czy ona bardziej jara się samym malowaniem i kolorami, czy już wkręca się w „techniczne” rzeczy i chce robić paznokcie coraz dokładniej. Wiesz może, czego najczęściej jej brakuje przy robieniu stylizacji?
N
NataliaDopytuje 26.04.2026 07:51
U mnie najlepiej sprawdził się prezent w stylu „uzupełnienie tego, co szybko schodzi”, czyli porządna baza i top, cleaner, waciki bezpyłowe albo frezy do ściągania hybrydy, bo to są rzeczy, które naprawdę się zużywają i nie leżą potem w szufladzie. Fajnym pomysłem jest też zestaw lepszych pilników, pędzelek do pyłu i organizer na lakiery czy akcesoria, bo przy domowym robieniu paznokci szybko robi się bałagan. W budżecie 100–200 zł da się złożyć taki praktyczny pakiet i zwykle cieszy bardziej niż kolejny losowy kolor. Wiesz może, czy ona bardziej lubi robić zdobienia czy raczej stawia na proste hybrydy?
H
HubertKomentuje 26.04.2026 10:48
Ja bym celowała w coś, co faktycznie zużywa się przy robieniu hybryd, a nie kolejny przypadkowy gadżet. W tym budżecie super wypada porządny zestaw frezów albo kilka lepszych lakierów z topem i bazą z jednej marki. Fajnym pomysłem jest też cleaner, remover, waciki bezpyłowe, oliwki i pyłki czy ozdoby, ale dobrane bardziej „na bogato”, żeby miała zapas i trochę frajdy z testowania. Jeśli już robi paznokcie sobie i siostrze, to może też ucieszyć porządna frezarka, jeśli jeszcze jej nie ma, chociaż tu budżet bywa na styk. Ja sama najbardziej bym się cieszyła z czegoś praktycznego, co od razu pójdzie w użycie, a nie z dużego gotowego zestawu niewiadomej jakości. Dobrym tropem jest też organizer albo kuferek na akcesoria, bo przy hybrydach szybko robi się bałagan. Jeśli znasz mniej więcej, jakie kolory lubi, to można to jeszcze lepiej trafić. Ma już frezarkę czy na razie tylko lampę?