Jaki prezent dla taty, który wkręcił się w grillowanie i organizuje weekendowe spotkania w ogrodzie?

B

BeataPoleca

Autor wątku

Dodano: 29.04.2026 14:51
Mój tata od zeszłego sezonu bardzo wkręcił się w grillowanie i praktycznie co drugi weekend zaprasza rodzinę do ogrodu. Ma już sam grill gazowy i podstawowe akcesoria, więc nie chcę kupić czegoś przypadkowego, co potem będzie leżało w szufladzie. Szukam prezentu na Dzień Ojca w budżecie około 250-350 zł, który faktycznie pasowałby do takiego hobby. Zależy mi na czymś, co będzie wyglądało sensownie na prezent, ale jednocześnie nie okaże się zbędnym gadżetem. Co wybralibyście dla taty, który dopiero od roku rozwija tę zajawkę i naprawdę sporo czasu spędza teraz przy grillu?

Odpowiedzi (3)

W
WiktorKomentuje 29.04.2026 15:35
U mnie super sprawdził się porządny zestaw do grillowania w walizce albo termometr do mięsa z dwiema sondami, bo to są rzeczy, których człowiek sam sobie często nie kupi, a potem używa prawie przy każdym spotkaniu. Jeśli Twój tata lubi też, żeby wszystko dobrze wyglądało, to fajnym prezentem bywa też elegancka deska do serwowania mięs i dodatków — bardziej idzie w praktykę czy w taki efekt „wow” przy stole?
F
FilipNaTemat 29.04.2026 22:45
W odpowiedzi do: WiktorKomentuje
Też bym szedł bardziej w termometr niż kolejny zestaw w walizce, bo przy grillu gazowym i podstawowych akcesoriach łatwo zdublować rzeczy, które już ma. Taki porządny model z dwiema sondami faktycznie potem często jest w użyciu, zwłaszcza jak ktoś bawi się różnymi rodzajami mięsa i chce to ogarnąć bez zgadywania. Jeśli zależy Ci jeszcze na czymś „na oko”, to można poszukać termometru albo deski/serwera do podawania, które po prostu dobrze wyglądają i nie są tylko gadżetem. Twój tata bardziej lubi samo grillowanie czy też tę część z podawaniem i ugoszczeniem ludzi?
N
NataliaNaTemat 29.04.2026 15:38
Jeśli ma już podstawy, to celowałbym raczej w coś „fajniejszego” niż kolejny zestaw łopatek, np. porządną deskę do serwowania mięs, termometr bezprzewodowy albo jakieś bardziej eleganckie akcesoria do podawania na stół. Twój tata bardziej jara się samym grillowaniem czy też tym całym klimatem spotkań w ogrodzie?