Jaki prezent pożegnalny na odejście z pracy dla mechanika utrzymania ruchu w zakładzie produkcyjnym? Budżet 300–400 zł, bez alkoholu

A

Adrian_z_Torunia

Autor wątku

Dodano: 01.05.2026 09:12
Szukamy zrzutkowego prezentu na pożegnanie dla kolegi, który odchodzi po kilku latach pracy jako mechanik utrzymania ruchu w zakładzie produkcyjnym. Chcemy, żeby to było coś konkretnego i z klasą, ale bez alkoholu i bez typowych żartobliwych gadżetów. Co w budżecie 300–400 zł naprawdę dobrze sprawdzi się w takiej sytuacji?

Odpowiedzi (3)

D
DariaDopisze 01.05.2026 11:09
Ja bym jeszcze doprecyzował, czy chcecie iść bardziej w coś praktycznego do warsztatu, czy raczej w elegancki pamiątkowy prezent, bo przy 300–400 zł da się sensownie uderzyć w obie strony. Wiecie może, czy on bardziej ucieszy się z czegoś do używania, czy z czegoś „na pamiątkę” od ekipy?
P
PolaKomentuje 01.05.2026 16:53
W odpowiedzi do: DariaDopisze
Też bym od tego zaczął, bo przy takim budżecie da się zrobić coś naprawdę fajnego w obie strony. Z mojego doświadczenia najlepiej wychodził środek, czyli porządny, markowy multitool albo zestaw narzędzi warsztatowych w lepszej wersji i do tego coś od ekipy na pamiątkę, choćby grawer albo sensowna kartka z podpisami. Taki prezent nie jest ani przypadkowy, ani „na siłę elegancki”, a zwykle potem faktycznie jest używany. On jest bardziej typem, który lubi konkret do ręki, czy raczej sentymentalne rzeczy?
A
AdamKomentuje 01.05.2026 11:18
Ja bym poszedł w coś porządnego i praktycznego, np. markową latarkę czołową albo elegancki multitool z grawerem od ekipy — wygląda konkretnie, a nie jak przypadkowy gadżet. Jeśli ma być bardziej „na pamiątkę”, to może zegarek warsztatowy albo porządny nóż składany, o ile lubi takie rzeczy?