Jaki prezent na 37. urodziny dla męża, który zaczął grać w tenisa? (budżet 200–300 zł)

O

OlaInspiruje

Autor wątku

Dodano: 29.04.2026 11:54
Szukam prezentu dla męża na 37. urodziny. Od kilku miesięcy regularnie chodzi na korty, bierze lekcje i widać, że naprawdę wkręcił się w tenis, ale nie chcę kupić czegoś przypadkowego albo zdublować mu sprzętu. Co sprawdzi się jako prezent w budżecie 200–300 zł dla osoby, która dopiero rozwija tę pasję?

Odpowiedzi (3)

W
WandaOdpisuje 29.04.2026 13:42
U mnie w podobnej sytuacji najlepiej sprawdził się bon do porządnego sklepu tenisowego albo opłacenie 2–3 lekcji z trenerem, bo początkujący często jeszcze sami nie wiedzą, jaki sprzęt im najbardziej pasuje. Jeśli chcesz coś bardziej „do wręczenia”, to fajnym prezentem bywają dobre piłki, ręcznik na kort i gripy w zestawie — wiesz może, czy ma już swoją rakietę?
R
RomanKomentuje 29.04.2026 13:57
W odpowiedzi do: WandaOdpisuje
Też bym szła w tę stronę, bo na tym etapie lekcje albo bon dają więcej frajdy niż kupowanie rakiety czy innych rzeczy w ciemno. Jeśli chcesz coś bardziej „na prezent”, to może bon zapakować z puszką lepszych piłek albo ręcznikiem na kort?
Z
ZuzannaNaForum 29.04.2026 16:52
Ja bym poszła w coś okołotenisowego, ale nie w rakietę, bo to już bardzo indywidualna sprawa. W budżecie 200–300 zł fajnie wychodzi porządna torba na rakietę albo plecak tenisowy, jeśli jeszcze chodzi z przypadkową torbą. Dobrym pomysłem jest też voucher na naciągnięcie rakiety, lekcję z trenerem albo wejścia na korty, bo to się po prostu przydaje i nie kurzy się w szafie. Jeśli lubi gadżety, to można dorzucić dobre piłki, owijki, ręcznik sportowy i bidon, robi się z tego całkiem sensowny zestaw. U mnie taki prezent sprawdził się lepiej niż kupowanie „na siłę” sprzętu, którego ktoś potem i tak sam by sobie nie wybrał. Z ciuchami też bym uważała, chyba że dobrze znasz jego rozmiar i styl, bo jedni wolą klasykę, a inni totalnie sportowe rzeczy. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej osobisty, to torba albo ręcznik z inicjałami też brzmi super. On ma już swoją rakietę i basicowy sprzęt, czy dopiero wszystko kompletuje?