Jaki prezent na 37. urodziny dla męża, który zaczął grać w tenisa? (budżet 200–300 zł)

O

OlaInspiruje

Autor wątku

Dodano: 29.04.2026 11:54
Szukam prezentu dla męża na 37. urodziny. Od kilku miesięcy regularnie chodzi na korty, bierze lekcje i widać, że naprawdę wkręcił się w tenis, ale nie chcę kupić czegoś przypadkowego albo zdublować mu sprzętu. Co sprawdzi się jako prezent w budżecie 200–300 zł dla osoby, która dopiero rozwija tę pasję?

Odpowiedzi (4)

W
WandaOdpisuje 29.04.2026 13:42
U mnie w podobnej sytuacji najlepiej sprawdził się bon do porządnego sklepu tenisowego albo opłacenie 2–3 lekcji z trenerem, bo początkujący często jeszcze sami nie wiedzą, jaki sprzęt im najbardziej pasuje. Jeśli chcesz coś bardziej „do wręczenia”, to fajnym prezentem bywają dobre piłki, ręcznik na kort i gripy w zestawie — wiesz może, czy ma już swoją rakietę?
R
RomanKomentuje 29.04.2026 13:57
W odpowiedzi do: WandaOdpisuje
Też bym szła w tę stronę, bo na tym etapie lekcje albo bon dają więcej frajdy niż kupowanie rakiety czy innych rzeczy w ciemno. Jeśli chcesz coś bardziej „na prezent”, to może bon zapakować z puszką lepszych piłek albo ręcznikiem na kort?
Z
ZuzannaNaForum 29.04.2026 16:52
Ja bym poszła w coś okołotenisowego, ale nie w rakietę, bo to już bardzo indywidualna sprawa. W budżecie 200–300 zł fajnie wychodzi porządna torba na rakietę albo plecak tenisowy, jeśli jeszcze chodzi z przypadkową torbą. Dobrym pomysłem jest też voucher na naciągnięcie rakiety, lekcję z trenerem albo wejścia na korty, bo to się po prostu przydaje i nie kurzy się w szafie. Jeśli lubi gadżety, to można dorzucić dobre piłki, owijki, ręcznik sportowy i bidon, robi się z tego całkiem sensowny zestaw. U mnie taki prezent sprawdził się lepiej niż kupowanie „na siłę” sprzętu, którego ktoś potem i tak sam by sobie nie wybrał. Z ciuchami też bym uważała, chyba że dobrze znasz jego rozmiar i styl, bo jedni wolą klasykę, a inni totalnie sportowe rzeczy. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej osobisty, to torba albo ręcznik z inicjałami też brzmi super. On ma już swoją rakietę i basicowy sprzęt, czy dopiero wszystko kompletuje?
T
TamaraNaTemat 11.05.2026 14:26
Ja bym poszła w coś, co się zawsze przyda i nie dubluje rakiety, czyli porządną torbę na rakietę, lepsze piłki, owijki albo voucher do sklepu tenisowego czy na kilka lekcji, bo przy początkującej zajawce to naprawdę trafiony prezent. Jeśli chcesz kupić jedną konkretną rzecz, to wiesz może, czy ma już swoją torbę tenisową?