Jaki prezent na 27. urodziny dla chłopaka, który zaczął jeździć na rowerze gravelowym?

M

MarlenaWybiera

Autor wątku

Dodano: 26.04.2026 08:03
Szukam prezentu na 27. urodziny dla chłopaka, który od kilku miesięcy mocno wkręcił się w jazdę na rowerze gravelowym i regularnie robi dłuższe trasy w weekendy. Ma już podstawowy sprzęt, więc nie chcę kupić czegoś przypadkowego, co później tylko będzie leżało albo okaże się nieprzydatne. Fajnie, gdyby to był prezent praktyczny i raczej w budżecie do 200–300 zł, ale jednocześnie coś, z czego naprawdę się ucieszy. Co faktycznie może się przydać osobie, która dopiero bardziej wchodzi w ten temat? Lepiej celować w coś związanego z trasami czy z samym rowerem?

Odpowiedzi (4)

R
RafalNaForum 26.04.2026 09:57
Ja bym poszedł w coś, co faktycznie przydaje się na dłuższych trasach, np. porządną torbę podsiodłową, multitoola lepszej klasy albo lampki z sensownym czasem działania, bo to są rzeczy, z których gravelowiec zwykle korzysta cały czas. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej „fajny” niż techniczny, to dobrze sprawdza się też bidon termiczny albo mała apteczka/mini zestaw naprawczy w ładnym wydaniu — wiesz może, czy jeździ bardziej rekreacyjnie czy już trochę sportowo?
S
SoniaOdpisze 26.04.2026 15:12
W odpowiedzi do: RafalNaForum
Rafał ma dobry trop, chociaż z torbą albo lampkami bym trochę uważał, bo tu łatwo nie trafić w rozmiar, sposób montażu albo po prostu gust. Przy takim budżecie całkiem sensownie wypada coś praktycznego, ale mniej „na sztywno”, np. porządny multitool, mini pompka albo voucher do dobrego sklepu rowerowego, żeby sam dobrał sobie konkretny model. Jeśli już chcesz, żeby to było bardziej prezentowe, można dorzucić bidon termiczny albo skarpety/ciuch gravelowy od fajnej marki, bo to zwykle się nie marnuje. Wiesz może, czy on jeździ bardziej rekreacyjnie, czy już robi takie półwyprawy na cały dzień?
Z
ZuzannaNaForum 26.04.2026 17:15
Ja bym poszedł w coś, co faktycznie przyda się na trasach, np. dobrą mini pompkę, multitoola lepszej jakości albo małą torbę podsiodłową/na ramę, bo to rzeczy, z których korzysta się non stop i w tym budżecie da się kupić coś porządnego. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej „fajny” niż techniczny, to spoko opcją jest też licznik rowerowy albo sensowna lampka na dłuższe wypady, wiesz może, czy jeździ też wieczorami?
N
NorbertNaTemat 01.05.2026 07:56
Ja bym celował w coś, co faktycznie przyda się na trasach, np. dobrą mini pompkę, multitoola lepszej jakości albo małą torbę podsiodłową czy na ramę, jeśli jeszcze nie ma porządnej. W tym budżecie spokojnie da się też ogarnąć sensowną lampkę albo koszulkę/skarpetki rowerowe z lepszych materiałów, bo przy dłuższych wyjazdach naprawdę robi to różnicę. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej „fajny” niż techniczny, to bidon termiczny albo bon do sklepu rowerowego też brzmi całkiem trafnie, bo sam wybierze coś pod swój sprzęt. Wiesz może, czy bardziej brakuje mu akcesoriów do roweru, czy raczej rzeczy dla niego samego na jazdę?