Jaki prezent dla mamy na imieniny, który łatwo wysłać w paczce (budżet 100–150 zł)?

M

MonikaDoradzi

Autor wątku

Dodano: 28.03.2026 08:25
Mieszkam za granicą i chcę zrobić mamie niespodziankę na imieniny, ale wszystko musi zmieścić się w paczce i dotrzeć bez problemu. Mama lubi praktyczne rzeczy do domu, tylko nie chcę kupować kolejnego kubka ani świeczki. Co warto wybrać w budżecie 100–150 zł, żeby prezent był faktycznie przydatny i bezpieczny do wysyłki?

Odpowiedzi (2)

R
RafalNaForum 28.03.2026 08:35
Ja bym poszedł w coś praktycznego i „płaskiego”, np. porządny zestaw ścierek kuchennych z dobrej bawełny + fajna obieraczka/mała tarka albo organizer do szuflady na sztućce — lekkie, nie tłucze się i serio się przydaje. Wolisz coś do kuchni czy bardziej do porządków/organizacji w domu?
M
MagdalenaKomentuje 28.03.2026 09:40
Też mam ten problem, jak się mieszka za granicą – fajnie, że chcesz coś praktycznego, a nie kolejny „typowy” drobiazg. W takim budżecie da się ogarnąć coś do domu, co jest lekkie i nie stłucze się po drodze, tylko dużo zależy od tego, co mama faktycznie używa na co dzień (kuchnia, porządki, organizacja). Masz jakieś konkretne tropy: lubi bardziej gotować i piec, czy raczej cieszą ją rzeczy, które pomagają utrzymać ład i porządek?