Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny, która jest cukierniczką i ma już przesyt słodyczy?

M

MichalOdAlbumow

Autor wątku

Dodano: 24.07.2026 13:01
Moja dziewczyna pracuje jako cukierniczka i przed Walentynkami ma w pracy naprawdę intensywny okres, czasem po 10-12 godzin przy tortach, monoporcjach i czekoladkach. Wprost powiedziała, że w tym roku nie chce żadnych słodyczy, nawet tych droższych ani personalizowanych. Chciałbym znaleźć coś romantycznego, ale bez wchodzenia w temat jedzenia, bo po pracy ma już tego zwyczajnie dość. Budżet mam około 250 zł i zależy mi na czymś, co nie będzie wyglądało jak prezent kupiony na ostatnią chwilę. Co realnie mogłoby się sprawdzić na Walentynki w takiej sytuacji?

Odpowiedzi (4)

R
RomanKomentuje 24.07.2026 13:40
Skoro ma przesyt słodyczy i długi maraton w pracy, poszedłbym raczej w coś, co da jej odpoczynek od cukierniczego trybu. Fajnie może zadziałać masaż, voucher na spa, ładna piżama/szlafrok, dobrej jakości świeca albo wspólny wieczór bez gotowania i bez planowania czegokolwiek przez nią. Romantyczny może być też drobiazg bardziej osobisty, np. bransoletka, album ze zdjęciami albo list z konkretnymi rzeczami, które w niej lubisz. Jaki mniej więcej masz budżet?
A
AlicjaDopisze 24.07.2026 20:17
W odpowiedzi do: RomanKomentuje
Roman dobrze kombinuje, bo po takim maratonie pewnie bardziej ucieszy ją coś, co zdejmie z niej napięcie i nie będzie kolejnym „walentynkowym obowiązkiem”. A jaki masz mniej więcej budżet i czy ona lubi bardziej takie spokojne spa/masaż, czy raczej coś praktycznego do domowego odpoczynku?
S
SebastianKomentuje 24.07.2026 21:39
Skoro sama powiedziała, że ma przesyt słodyczy, to poszedłbym raczej w odpoczynek po tym maratonie w pracy. Fajnym prezentem może być coś w stylu masażu, vouchera do spa, spokojnego wieczoru bez planowania i obowiązków albo drobiazg, który pomoże jej się zrelaksować: dobra świeca, miękki szlafrok, zestaw do kąpieli. Romantyczne będzie też ogarnięcie za nią całego wieczoru, żeby po prostu mogła usiąść i nic nie musieć. Ona bardziej lubi praktyczne prezenty czy takie typowo sentymentalne?
K
KonradDopisze 25.07.2026 09:14
U mnie przy takim zmęczeniu najlepiej sprawdził się prezent „odpoczynek”: masaż, wspólny wieczór bez gotowania i sprzątania albo mały wypad na basen/saunę, żeby głowa wyszła z pracy. Może ona bardziej lubi spokojny relaks czy jakieś wyjście poza dom?