Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka programisty, który po pracy nie chce nic związanego z komputerem?

E

EwaOdUpominkow

Autor wątku

Dodano: 27.08.2026 15:29
Szukam pomysłu na prezent walentynkowy dla chłopaka, który pracuje jako programista i po pracy naprawdę odcina się od komputera. Nie chcę kupować mu gadżetów na biurko, klawiatury, kursów ani niczego, co będzie kojarzyło się z siedzeniem przed ekranem. Zależy mi na czymś praktycznym, ale też trochę osobistym, bo zwykłe śmieszne drobiazgi raczej szybko lądują u niego w szufladzie. Budżet mam raczej średni, bez przesady, ale mogę dopłacić, jeśli prezent będzie miał sens. Co sprawdza się u kogoś, kto po pracy potrzebuje odpoczynku od technologii? Jakich rzeczy lepiej unikać?

Odpowiedzi (1)

K
KonradDopisze 27.08.2026 15:58
Może coś, co pomoże mu realnie odpocząć po pracy, ale nie będzie kolejnym „prezentem dla programisty”. Fajnie sprawdza się np. porządny masaż, voucher na saunę albo jakaś aktywność poza domem, jeśli lubi wychodzić. Z bardziej osobistych rzeczy można pomyśleć o dobrej bluzie, perfumach, zestawie do kawy/herbaty albo czymś pod jego hobby, ale bez wciskania motywu komputerowego. A co on robi najczęściej po pracy, jak już odcina się od ekranu?