Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka fizjoterapeuty, który po pracy nie chce masażu ani sprzętu do ćwiczeń?

M

Magda_33

Autor wątku

Dodano: 20.07.2026 17:42
Mój chłopak jest fizjoterapeutą i prowadzi mały gabinet na jednoosobowej działalności gospodarczej. W lutym ma pełny grafik pacjentów, dużo dokumentacji i po pracy najczęściej mówi, że nie chce już słyszeć o kręgosłupach, matach ani rollerach. Jesteśmy razem trzy lata, więc nie chciałabym iść w coś bardzo oczywistego albo zawodowego. Budżet mam mniej więcej 250-350 zł, ale jeśli pomysł byłby naprawdę trafiony, mogę trochę dołożyć. On lubi spokojne wieczory, dobrą kawę i krótkie wyjazdy, ale ostatnio jest tak zmęczony, że trudno mi wyczuć, co faktycznie sprawiłoby mu przyjemność. Nie chcę kupować mu masażu, sprzętu do ćwiczeń ani kolejnej książki branżowej, bo mam wrażenie, że to przedłużenie pracy. Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka fizjoterapeuty będzie osobisty, ale nie będzie kojarzył mu się z gabinetem?

Odpowiedzi (5)

K
KarolDopytuje 20.07.2026 19:00
A poza pracą co go realnie odcina od gabinetu: jedzenie, muzyka, gry, kino, jakiś wyjazd na noc? Pytam, bo przy takim grafiku celowałabym bardziej w przyjemne doświadczenie niż rzecz, tylko fajnie wiedzieć, czy on lubi niespodzianki.
G
GosiaOdpowie 20.07.2026 19:55
W odpowiedzi do: KarolDopytuje
Karol dobrze dopytuje, bo przy takim trybie pracy prezent „okołozawodowy” może mu się bardziej kojarzyć z kolejnym obowiązkiem niż odpoczynkiem. Ja bym najpierw ustaliła, co go naprawdę przełącza na tryb po pracy: dobra kolacja, koncert, kino, planszówki, hotel ze śniadaniem albo po prostu wieczór bez planowania. W tym budżecie da się zrobić coś miłego i niezwiązanego z gabinetem, ale kluczowe jest chyba to, czy on lubi niespodzianki, czy raczej woli mieć wpływ na termin i formę. A ma coś takiego, o czym sam czasem mówi „ale bym gdzieś wyskoczył / coś zjadł / coś obejrzał”?
D
DamianNaForum 20.07.2026 22:30
W odpowiedzi do: GosiaOdpowie
Gosia dobrze to ujęła, bo przy takim zawodzie prezent związany z ciałem, masażem czy regeneracją może wcale nie być relaksem, tylko przedłużeniem pracy. Ja poszedłbym raczej w coś, co kompletnie odcina go od gabinetu: kolacja w miejscu, do którego sam by się nie wybrał, bilety na stand-up albo koncert, ewentualnie jedna noc poza domem z późnym śniadaniem i bez planu. W tym budżecie da się też zrobić fajny „wieczór bez decyzji”, czyli Ty ogarniasz rezerwację, dojazd i całą logistykę, a on tylko przychodzi. A on bardziej odpoczywa w ciszy i spokoju, czy przy wyjściach i ludziach?
F
FilipNaTemat 20.07.2026 19:24
U nas sprawdziło się coś kompletnie oderwanego od pracy, bo po całym dniu z pacjentami człowiek naprawdę nie chce kolejnego „praktycznego” prezentu. Kupiłam kiedyś chłopakowi voucher na kolację degustacyjną i dorzuciłam mały drobiazg związany z jego hobby, a nie zawodem, i był dużo bardziej ucieszony niż z rzeczy do gabinetu. Przy fizjoterapeucie chyba fajnie celować w odpoczynek, ale nie taki „zdrowotny”, tylko normalnie: dobre jedzenie, kino, koncert, escape room, weekend bez planowania czegokolwiek. W budżecie 250-350 zł da się też ogarnąć porządny zestaw kawy/herbaty, dobry alkohol jeśli lubi, albo coś jakościowego do codziennego używania, np. skórzany pasek, portfel, perfumy, słuchawki. Ja bym unikała wszystkiego, co choć trochę pachnie gabinetem, bo dla niego to może być jak dostanie od pracy prezentu po pracy. Fajne są też prezenty typu „załatwiłam wszystko, ty tylko przyjdź”, bo przy własnej działalności samo nieorganizowanie bywa luksusem. A on ma jakieś hobby albo rzecz, o której ostatnio wspominał mimochodem?
A
AdamKomentuje 20.07.2026 19:51
Może coś kompletnie odcinającego go od pracy: fajna kolacja, bilety na stand-up/koncert albo voucher na weekendowy wypad bez planu i rozmów o pacjentach. Bardziej lubi spokojny odpoczynek czy wyjścia z domu?