Jaki prezent dla mamy, która zaczęła regularnie chodzić na basen po 50-tce?

M

Monika89

Autor wątku

Dodano: 26.04.2026 08:37
Szukam prezentu dla mamy, która od kilku miesięcy regularnie chodzi na basen i bardzo się w to wkręciła. Nie jest to jeszcze poziom sportowy, bardziej dbałość o zdrowie, ruch i trochę czasu dla siebie po pracy. Chciałabym wybrać coś, co faktycznie będzie związane z jej nową rutyną i nie trafi na półkę po jednym użyciu. Zależy mi na czymś sensownym, kobiecym i wygodnym w codziennym korzystaniu, ale bez przesadnie dużego budżetu. Lepiej celować w coś praktycznego czy bardziej przyjemnego? Jaki budżet ma tu największy sens?

Odpowiedzi (9)

F
FilipNaTemat 26.04.2026 10:08
Ja bym poszła w coś, co naprawdę przyda jej się przy każdym wyjściu na basen, np. porządny, miękki ręcznik szybkoschnący, wygodną kosmetyczkę na mokre rzeczy albo dobre klapki i czepek, jeśli jeszcze ma takie bardziej „przypadkowe”. Jeśli chcesz, mogę też podsunąć coś bardziej eleganckiego albo bardziej praktycznego?
B
BeataOdpisuje 26.04.2026 10:48
W odpowiedzi do: FilipNaTemat
Też bym szła właśnie w coś praktycznego, bo przy takiej rutynie to się najlepiej sprawdza. Fajnym pomysłem są porządne klapki albo miękki ręcznik szybkoschnący, bo to rzeczy, z których będzie korzystać non stop i szybko doceni różnicę. Jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej „kobiecy”, to można jeszcze dorzucić ładną kosmetyczkę albo dobrze wykonaną torbę na basen. Wolisz coś bardziej użytkowego czy jednak z trochę milszym, prezentowym klimatem?
D
DorotaPraktycznie 26.04.2026 19:06
W odpowiedzi do: FilipNaTemat
Też bym szła w stronę rzeczy, z których będzie korzystać przy każdym wyjściu, bo wtedy prezent naprawdę żyje, a nie leży w szafie. Z tych bardziej praktycznych bardzo fajnie sprawdza się porządny ręcznik szybkoschnący albo sensowna torba na basen z oddzielną przegrodą na mokre rzeczy. Jeśli mama dopiero od niedawna chodzi regularnie, to często ma jeszcze akcesoria kupione trochę „na szybko”, więc wygodne klapki, lepszy czepek albo dobrze trzymający strój też mogą być strzałem w dziesiątkę. Ja dorzuciłabym do tego coś trochę milszego, bardziej kobiecego, na przykład miękki szlafrok kąpielowy albo fajny zestaw kosmetyków pod prysznic i do ciała po basenie, bo chlor potrafi wysuszać skórę. Taki prezent dalej jest związany z basenem, ale daje też trochę przyjemności i zadbania o siebie. Jeśli chcesz, można też pomyśleć o karnecie albo dopłacie do kilku wejść, jeśli u niej to ma sens. Bardziej celowałabym w wygodę i jakość niż w gadżety, bo przy takiej rutynie to właśnie najbardziej cieszy na co dzień. Mama bardziej ucieszy się z czegoś praktycznego czy jednak z prezentu trochę bardziej „dopieszczającego”?
T
TamaraNaTemat 26.04.2026 10:16
Ja bym poszła w coś, z czego będzie korzystać za każdym razem, czyli porządny, miękki ręcznik szybkoschnący albo wygodny szlafrok basenowy, a jeśli chcesz coś bardziej „dla niej”, to też fajnie sprawdza się dobrej jakości kosmetyk do włosów po chlorze. Twoja mama bardziej lubi praktyczne prezenty czy takie trochę przyjemnościowe?
K
KarolinaNaTemat 26.04.2026 10:48
Brzmi jak super kierunek na prezent, bo skoro naprawdę zaczęła regularnie chodzić, to coś związanego z basenem może się jej faktycznie przydać. Ja bym tylko najpierw pomyślała, czy bardziej ucieszy ją coś praktycznego, czy raczej trochę „dla przyjemności”. Jeśli lubi wygodę, to fajnym tropem może być porządny miękki ręcznik, lekki szlafrok albo ładna kosmetyczka na rzeczy na basen. Z kolei jeśli chce się poczuć trochę bardziej zadbanie, to dobrze sprawdzają się też dobre kosmetyki po chlorowanej wodzie, bo skóra i włosy potrafią to odczuć. Dużo zależy też od tego, czy ma już swój ulubiony strój, klapki i całą resztę, czy dopiero kompletuje taki „basenowy zestaw”. No i ważne, czy mama lubi bardziej praktyczne prezenty, czy takie trochę milsze i bardziej kobiece. Jeśli chcesz, to można to zawęzić do 2-3 konkretnych pomysłów pod budżet. Jaki mniej więcej masz budżet?
A
AlicjaDopisze 26.04.2026 10:48
W odpowiedzi do: KarolinaNaTemat
Też bym poszła tym tropem i najpierw rozdzieliła to na coś typowo użytkowego albo bardziej umilającego te wyjścia na basen. Jeśli mama chodzi regularnie, to bardzo fajnym prezentem może być porządny, miękki ręcznik szybkoschnący albo dobre klapki i kosmetyczka na basen, bo to są rzeczy, z których naprawdę korzysta się non stop. A jeśli chcesz, żeby prezent był trochę bardziej „kobiecy”, to zestaw fajnych kosmetyków do pielęgnacji po chlorze też ma sens i nie jest taki bezosobowy. Twoja mama bardziej ucieszy się z czegoś praktycznego czy z drobnej przyjemności?
W
WiktorKomentuje 26.04.2026 10:48
Może coś z takich bardziej codziennie używanych rzeczy, jak porządny ręcznik szybkoschnący, wygodny szlafrok albo kosmetyczka na basen, bo to się naprawdę przydaje i nie jest przypadkowym gadżetem. Twoja mama bardziej ucieszyłaby się z czegoś praktycznego czy jednak trochę bardziej „kobiecego”, jak np. ładny strój albo klapki?
U
UrszulaDopisze 26.04.2026 15:23
Ja bym poszła w coś, czego naprawdę będzie używać co tydzień, np. porządny, wygodny szlafrok szybkoschnący albo dobrą kosmetyczkę basenową z miejscem na mokre rzeczy, bo to i praktyczne, i takie trochę „dla niej”. Jeśli chcesz coś bardziej prezentowego, to fajnie sprawdza się też ładny ręcznik z mikrofibry albo klapki dobrej jakości – mama woli bardziej praktyczne rzeczy czy coś trochę milszego dla siebie?
B
BartoszKomentuje 26.04.2026 20:55
Ja bym poszła w coś, co naprawdę przyda się przy każdym wyjściu na basen, np. porządny, miękki ręcznik szybkoschnący, wygodne klapki albo kosmetyczkę z fajnymi mini kosmetykami pod prysznic i do pielęgnacji po chlorze. Jeśli chcesz bardziej „prezentowo”, to też super sprawdza się elegancki szlafrok albo ładna, pojemna torba na basen — wiesz może, czy mama lubi bardziej praktyczne rzeczy czy takie trochę bardziej kobiece i przyjemne?