Jaki prezent dla taty, który zaczął chodzić na siłownię po pracy i chce poprawić kondycję?

P

PawelPoPracy

Autor wątku

Dodano: 20.06.2026 12:04
Mój tata od kilku miesięcy regularnie chodzi na siłownię po pracy i widać, że naprawdę się w to wciągnął. Nie jest typem sportowca od zawsze, raczej praktycznie podchodzi do tematu i chce po prostu lepiej się czuć oraz mieć więcej siły. Ma już podstawowe rzeczy, ale nie wiem, co mogłoby być dla niego sensownym prezentem, żeby nie kupić czegoś przypadkowego. Zależy mi na czymś użytecznym, a nie gadżecie, który po tygodniu wyląduje w szafie. Czy lepiej szukać czegoś typowo treningowego? A może czegoś do regeneracji?

Odpowiedzi (5)

D
DamianNaForum 20.06.2026 12:16
Ja bym poszedł w coś, co realnie ułatwia regularne treningi, a nie w typowo „sportowy bajer”. Dobrym pomysłem może być porządna torba na siłownię z osobną kieszenią na buty, wygodny ręcznik szybkoschnący albo bidon/shaker dobrej jakości, bo takich rzeczy używa się cały czas. Jeśli tata ćwiczy po pracy, fajnym prezentem może być też voucher na masaż sportowy albo konsultację z trenerem, żeby ktoś mu dobrze ustawił plan i technikę. A wiesz, czy bardziej kręcą go ćwiczenia siłowe, bieżnia/rowerek, czy ogólnie trening dla kondycji?
P
PatrykOdpisuje 20.06.2026 18:32
W odpowiedzi do: DamianNaForum
Damian dobrze celuje w rzeczy, które po prostu zdejmują trochę organizacyjnego bałaganu z treningów po pracy. Przy takim trybie fajnie sprawdza się też coś z kategorii regeneracji: porządny roller, piłka do masażu albo wygodna mata do rozciągania w domu, bo początkujący często pomijają ten etap, a potem wszystko ciągnie i boli. Jeśli tata podchodzi do tego praktycznie, to lepiej kupić jedną solidną rzecz używaną kilka razy w tygodniu niż zestaw przypadkowych akcesoriów. A wiesz, czy bardziej ćwiczy siłowo, czy robi też cardio?
I
IrenaDopisuje 20.06.2026 14:28
Może coś, co ułatwi mu regularność, a nie będzie kolejnym przypadkowym gadżetem. U mojego taty dobrze sprawdziła się porządna torba na siłownię z osobną kieszenią na buty i mokry ręcznik, bo chodził prosto po pracy i wcześniej wszystko nosił byle jak. Fajnym pomysłem może być też wygodny ręcznik szybkoschnący, bidon albo voucher do sklepu sportowego, jeśli nie masz pewności co do rozmiaru czy preferencji. A on bardziej ćwiczy siłowo, czy robi też cardio?
M
MariuszNaForum 20.06.2026 18:43
W odpowiedzi do: IrenaDopisuje
Też bym szedł w coś praktycznego, co faktycznie ułatwia chodzenie po pracy. Ta torba z miejscem na buty i wilgotne rzeczy to bardzo trafiony kierunek, bo człowiek mniej się zniechęca, kiedy nie musi potem rozpakowywać całego bałaganu. U mojego ojca dobrze sprawdził się jeszcze porządny bidon/termos na wodę i mały ręcznik szybkoschnący, bo używał tego przy każdym wyjściu, a nie tylko przez pierwszy tydzień. A tata bardziej ćwiczy siłowo, czy chodzi też na bieżnię albo rowerek?
J
JoasiaKomentuje 20.06.2026 18:24
Może coś, co ułatwi mu regularność, a nie będzie typowo „fit gadżetem”. Fajnym prezentem bywa porządna torba na siłownię z osobną kieszenią na buty albo dobry bidon/shaker, jeśli chodzi prosto po pracy i nosi wszystko ze sobą. Jeśli ćwiczy już kilka miesięcy, sensowna może być też jedna konsultacja z trenerem, żeby poukładać technikę i plan bez zgadywania. A wiesz, czy bardziej robi trening siłowy, czy cardio?