Jaki prezent na 35. urodziny dla partnerki, która otwiera własną pracownię krawiecką?

G

GrzesiekPakowacz

Autor wątku

Dodano: 08.10.2026 15:07
Moja partnerka niedługo kończy 35 lat i jednocześnie urządza niewielką pracownię krawiecką. Większość podstawowego sprzętu już kupiła, dlatego nie chcę wybierać kolejnego przypadkowego gadżetu. Szukam praktycznego prezentu, który przyda się jej w pracy, ale nadal będzie miał urodzinowy charakter. Co warto kupić osobie otwierającej pracownię krawiecką? Jaki budżet będzie rozsądny?

Odpowiedzi (4)

G
GosiaOdpowie 08.10.2026 15:30
Może bon do dobrej hurtowni z tkaninami i dodatkami, a do tego coś bardziej osobistego, np. grawerowane nożyczki krawieckie? Budżet 300–500 zł powinien dać już całkiem fajne możliwości.
B
BartoszKomentuje 08.10.2026 15:34
W odpowiedzi do: GosiaOdpowie
Bon i personalizowane nożyczki brzmią super, tylko czy wiesz, z jakiej hurtowni najczęściej kupuje materiały i jakich nożyczek używa?
M
MagdalenaKomentuje 08.10.2026 15:50
W odpowiedzi do: BartoszKomentuje
To bardzo trafna uwaga, bo bon do przypadkowej hurtowni albo nożyczki inne niż te, do których jest przyzwyczajona, mogą okazać się nietrafione. Można dyskretnie sprawdzić nazwę sklepu na fakturze lub podpytać kogoś, kto pomaga jej urządzać pracownię. Przy nożyczkach dobrze znać nie tylko markę, ale też rozmiar i to, czy używa modeli dla prawo- czy leworęcznych. Może uda się zajrzeć do jej obecnego zestawu bez psucia niespodzianki?
N
NataliaNaTemat 08.10.2026 16:00
Może dobrym pomysłem będzie porządna lampa do stanowiska pracy albo wygodne krzesło, jeśli jeszcze takich nie ma. Bardziej urodzinowy charakter nada prezentowi personalizowany fartuch, pudełko na akcesoria czy szyld z nazwą pracowni. Sensowny budżet to około 200–500 zł, zależnie od tego, co już kupiła. Wiesz, czego najbardziej brakuje jej teraz w pracowni?