Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka elektryka, który po pracy nie chce myśleć o zleceniach?

E

ElaKwiatkowska

Autor wątku

Dodano: 07.10.2026 20:25
Mój chłopak pracuje jako elektryk i ostatnio spędza po 10–12 godzin dziennie na dużej budowie. Na Walentynki chciałabym kupić mu coś niezwiązanego z narzędziami ani pracą, bo po powrocie do domu wyraźnie potrzebuje od tego odpocząć. Jesteśmy razem od dwóch lat, więc typowe drobiazgi w rodzaju kubka czy breloczka już się u nas pojawiały. Mam budżet około 250 zł i zależy mi na czymś praktycznym, ale jednocześnie osobistym. Jaki prezent dla elektryka sprawdziłby się w takiej sytuacji?

Odpowiedzi (6)

U
UrszulaDopisze 07.10.2026 21:16
Może masaż albo voucher do sauny dla dwojga? Po takich długich dniach na budowie odpocznie fizycznie, a przy okazji spędzicie razem trochę czasu bez myślenia o pracy.
M
MagdalenaKomentuje 07.10.2026 21:26
W odpowiedzi do: UrszulaDopisze
Pomysł z masażem albo sauną brzmi fajnie, tylko nie każdy po 10–12 godzinach pracy fizycznej ma jeszcze ochotę gdzieś jechać. Masaż też może być średnim wyborem, jeśli ma obolałe plecy albo jakiś uraz po pracy. Może lepiej podpytać go dyskretnie, co naprawdę pomaga mu się wyłączyć. Jeśli lubi takie miejsca, voucher dla dwojga rzeczywiście może być trafiony i zmieścić się w budżecie. A jeśli najlepiej odpoczywa w domu, podobną kwotę można przeznaczyć na dobry obiad na wynos, film i spokojny wieczór bez żadnych planów. Tu chyba bardziej liczy się dopasowanie do jego sposobu odpoczywania niż sam „walentynkowy” charakter prezentu. On woli relaks poza domem czy raczej święty spokój na kanapie?
T
TadeuszKomentuje 07.10.2026 21:32
Co najbardziej lubi robić po pracy, kiedy już naprawdę może się wyłączyć — grać, oglądać filmy, gotować czy może gdzieś wyjść? To sporo ułatwi przy wyborze czegoś praktycznego, ale niezwiązanego z robotą.
D
DariaDopisze 07.10.2026 21:47
Może masaż albo voucher do sauny, żeby po tych długich zmianach naprawdę odpoczął? W 250 zł spokojnie znajdziesz coś dla jednej osoby, a jeśli budżet pozwoli, możecie też pójść razem.
M
MariuszNaForum 07.10.2026 22:23
W odpowiedzi do: DariaDopisze
Też pomyślałabym o masażu, zwłaszcza jeśli po tylu godzinach na budowie wraca zmęczony fizycznie. Tylko lepiej wybrać masaż relaksacyjny niż bardzo intensywny sportowy, żeby prezent faktycznie kojarzył się z odpoczynkiem. Sauna też jest fajnym pomysłem, ale raczej wtedy, gdy wiadomo, że ją lubi i nie ma przeciwwskazań zdrowotnych. Za około 250 zł da się znaleźć przyjemny pakiet albo masaż dla jednej osoby w dobrym salonie. Jeśli uda się trafić opcję dla dwojga, możecie połączyć prezent ze wspólnym spokojnym wieczorem. Do vouchera dorzuciłabym coś niedużego i osobistego, na przykład jego ulubione słodycze albo krótką kartkę. On bardziej lubi masaże czy odpoczynek w saunie?
M
MichalDopyta 07.10.2026 21:48
Przy takim trybie pracy postawiłabym na coś, co faktycznie pomoże mu się wyłączyć, np. masaż dla dwojga, wejście do sauny albo spokojny wieczór w fajnym miejscu. W budżecie 250 zł można też kupić porządny szlafrok lub wygodną poduszkę i dorzucić jego ulubione przekąski, żeby prezent był bardziej osobisty. Jeśli ma jakieś hobby niezwiązane z pracą, dobrym pomysłem będzie też drobiazg właśnie pod nie. Co najchętniej robi, kiedy ma wolny wieczór?