Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka mechanika, który po pracy nie chce nic do warsztatu?

M

MichalOdKoszykow

Autor wątku

Dodano: 26.09.2026 09:09
Szukam prezentu walentynkowego dla chłopaka, który od kilku lat pracuje jako mechanik samochodowy w niewielkim, rodzinnym warsztacie. Sam zawodowo przygotowuję kosze prezentowe, więc wiem, że przypadkowy zestaw kosmetyków albo kubek z napisem raczej nie zrobi na nim wrażenia. Jesteśmy razem cztery lata i większość typowych prezentów, takich jak zegarek, portfel czy perfumy, już ode mnie dostał. Chciałbym przeznaczyć około 250–350 zł, ale mogę trochę zwiększyć budżet, jeśli trafi się coś naprawdę sensownego. Problem w tym, że po pracy nie chce rozmawiać o samochodach ani dostawać kolejnych narzędzi i gadżetów do warsztatu. Lubi spokojne wieczory, krótkie wyjazdy i dobre jedzenie, lecz nie ma jednego wyraźnego hobby. Co mogłoby być osobistym, ale jednocześnie praktycznym prezentem na Walentynki dla chłopaka mechanika?

Odpowiedzi (1)

N
NorbertNaTemat 26.09.2026 09:45
Skoro po pracy nie chce mieć nic wspólnego z warsztatem, to prezent związany z mechaniką może go bardziej zmęczyć niż ucieszyć. Poszłabym raczej w coś, co pozwoli mu odpocząć — wspólny wyjazd, bilety na wydarzenie albo wieczór przygotowany pod jego zainteresowania. Nie musi to być kolejna rzecz, zwłaszcza że te typowe prezenty już dostał. Co lubi robić, kiedy naprawdę ma wolne?