Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka kierowcy ciężarówki, który często jest w trasie?

R

RenataP

Autor wątku

Dodano: 24.09.2026 11:27
Mój chłopak jest kierowcą ciężarówki i zwykle spędza w trasie po 10–12 dni, więc trudno zaplanować wspólne wyjście. W tym roku ma wrócić dopiero wieczorem 14 lutego. Sama pracuję w branży transportowej i wiem, że po długiej trasie najbardziej zależy mu na odpoczynku, ale chciałabym wręczyć mu coś osobistego. Nie szukam kolejnego gadżetu do samochodu ani prezentu z motywem ciężarówki. Co mogłoby sprawić mu przyjemność i jednocześnie pasować do takiego trybu pracy?

Odpowiedzi (1)

A
AdamKomentuje 24.09.2026 12:45
U mnie świetnie sprawdził się mały album ze wspólnymi zdjęciami i krótkimi podpisami, takimi bardziej od serca niż „na pokaz”. Do tego przygotowałam jego ulubioną kolację, ale bez wielkich planów, żeby po trasie mógł po prostu odpocząć. Możesz też nagrać mu kilka krótkich wiadomości głosowych albo zrobić playlistę z piosenkami, które kojarzą wam się ze wspólnymi chwilami. Fajnym pomysłem jest też pudełko z drobiazgami na kolejne wyjazdy, np. liścikami do otwarcia w gorszy dzień, ulubionymi słodyczami i małym zdjęciem do portfela. Taki prezent nie zajmuje dużo miejsca, a daje poczucie, że jesteś blisko, kiedy znów będzie w trasie. Po 10–12 dniach poza domem najbardziej doceni spokojny wieczór, dobre jedzenie i czas tylko dla was. Nie musi to być nic drogiego, bo osobiste rzeczy zwykle zapamiętuje się najlepiej. Macie jakieś wspólne zdjęcia albo żart, który można wykorzystać w takim prezencie?