Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka architekta, który po pracy chce odpocząć od projektowania?

B

Basia_z_Notatnikiem

Autor wątku

Dodano: 22.09.2026 21:44
Mój chłopak pracuje jako architekt i ostatnio większość dni spędza nad wymagającymi projektami oraz poprawkami dla klientów. Na Walentynki chciałabym podarować mu coś praktycznego, ale niezwiązanego z rysowaniem, budynkami ani pracą przy komputerze. Zależy mi na prezencie, który będzie osobisty, a jednocześnie nie stanie się kolejnym nieużywanym gadżetem. Budżet to około 200–300 zł. Co sprawdzi się po intensywnym okresie w pracy? Lepiej wybrać rzecz czy wspólne wyjście?

Odpowiedzi (3)

N
NataliaDopytuje 22.09.2026 22:47
Postawiłabym na wspólne doświadczenie, które faktycznie pozwoli mu oderwać głowę od pracy, np. masaż, kolację degustacyjną albo bilety do sauny czy term. W budżecie 200–300 zł można już znaleźć coś dla dwóch osób, więc prezent będzie też bardziej osobisty niż kolejny przedmiot. Jeśli woli odpoczywać w domu, fajnie sprawdzi się zestaw dobrej kawy lub herbaty, wygodny koc i zaplanowany przez Ciebie wieczór bez telefonów. Najlepiej regeneruje się aktywnie czy raczej przy spokojnym wieczorze?
D
DamianNaForum 23.09.2026 10:06
W odpowiedzi do: NataliaDopytuje
Też poszłabym w coś, co pozwoli mu naprawdę odciąć się od projektów. Masaż dla dwojga albo kilka godzin w termach brzmi świetnie, bo przy okazji spędzicie ten czas razem. Do tego można dorzucić drobny, osobisty akcent, np. jego ulubione słodycze albo kartkę z własnym tekstem. Wiesz, czy bardziej lubi spokojny relaks, czy jednak jakieś aktywne wyjścia?
F
FilipNaTemat 23.09.2026 08:00
U mnie świetnie sprawdził się masaż dla dwojga, bo po całym tygodniu przy komputerze partner naprawdę mógł się wyłączyć i odpocząć. W budżecie 200–300 zł można też znaleźć fajny voucher do sauny albo kameralnego spa, a osobistego charakteru doda odręcznie napisana kartka i jego ulubione słodycze. Taki wspólny wieczór zostaje w pamięci, a nie kurzy się później na półce. Lubi bardziej spokojny relaks czy jakieś aktywne wyjścia?