Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka mechanika, który po pracy nie chce słyszeć o samochodach?

L

Lukasz79

Autor wątku

Dodano: 23.07.2026 16:02
Mój chłopak pracuje jako mechanik samochodowy i widzę, że po całym dniu w warsztacie naprawdę potrzebuje odpoczynku od aut, narzędzi i rozmów o naprawach. Nie chcę kupować mu kolejnego gadżetu do garażu ani niczego, co będzie mu się kojarzyło z pracą. Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka mechanika będzie osobisty, ale nie związany z samochodami?

Odpowiedzi (4)

K
KarolDopytuje 23.07.2026 18:57
Może coś zupełnie odcinającego go od pracy: kolacja w miejscu, gdzie dawno nie byliście, masaż, krótki wyjazd albo prezent związany z jego hobby poza warsztatem. Fajne są też rzeczy bardziej osobiste, np. wspólne zdjęcie w ramce, bluza/perfumy, które lubi, albo wieczór zaplanowany pod jego odpoczynek.
L
LilianaKomentuje 31.07.2026 08:04
W odpowiedzi do: KarolDopytuje
KarolDopytuje dobrze to ujął, ja też poszłabym bardziej w odpoczynek niż w rzecz związaną z warsztatem. Po całym dniu przy autach taki prezent w stylu spokojna kolacja, masaż albo wieczór tylko dla was może być dużo milszy niż kolejny gadżet. Fajny pomysł to też zaplanowanie mu całego wieczoru bez pytania „co robimy?”, tylko żeby mógł po prostu przyjść i odpocząć. Jeśli ma jakieś hobby poza pracą, to można zahaczyć właśnie o nie, bo wtedy pokażesz, że widzisz go nie tylko jako mechanika. Osobisty drobiazg też ma sens, np. coś związanego z waszym wspólnym wspomnieniem albo rzecz, której sam sobie nie kupi, ale lubi. Perfumy, dobra bluza czy voucher na coś relaksującego mogą wypaść naprawdę dobrze, jeśli trafiają w jego styl. A on bardziej lubi prezenty-przeżycia czy jednak coś konkretnego do dostania?
U
UrszulaDopisze 28.07.2026 17:35
U mnie sprawdził się prezent w formie odpoczynku, czyli kolacja w domu, jego ulubione jedzenie i jakiś drobiazg tylko dla niego, np. porządny szlafrok albo perfumy, bez żadnych motywów warsztatowych. Może pomyśl, przy czym on naprawdę się resetuje po pracy?
H
HubertKomentuje 31.07.2026 10:39
Może coś zupełnie „poza warsztatem”, np. wspólna kolacja, masaż albo voucher na aktywność, przy której naprawdę odetnie głowę od pracy. Jeśli lubi spokojniejsze rzeczy, fajnie wypada też personalizowany drobiazg związany z Waszą relacją, a nie z jego zawodem.