Jaki prezent na 38. urodziny dla przyjaciółki, która otwiera małe studio pielęgnacji psów?

I

IzaOdWstazek

Autor wątku

Dodano: 21.07.2026 13:22
Szukam pomysłu na prezent urodzinowy dla przyjaciółki, która kończy 38 lat i właśnie otwiera małe studio pielęgnacji psów. Działa jako jednoosobowa działalność gospodarcza, ma już wynajęty lokal po dawnym salonie kosmetycznym i jest na etapie dopinania wyposażenia przed pierwszymi zapisami. Budżet mam mniej więcej 300-450 zł, ale zależy mi, żeby prezent nie był przypadkowy ani typowo dekoracyjny. Znam trochę branżę usługową i wiem, że na starcie łatwo dostać rzeczy ładne, ale mało praktyczne, dlatego wolę dobrze przemyśleć kierunek. Ona lubi porządek, konkretne narzędzia i rzeczy, które ułatwiają codzienną pracę, ale nie wiem, co w takim miejscu faktycznie ma sens jako prezent. Nie chciałabym też kupić czegoś specjalistycznego, co okaże się nietrafione albo niepasujące do jej sposobu pracy. Co realnie sprawdziłoby się jako prezent na urodziny dla osoby startującej z własnym studiem groomerskim?

Odpowiedzi (2)

B
BartoszKomentuje 21.07.2026 14:18
Może coś praktycznego do startu studia: porządny fartuch groomerski, organizer na narzędzia, mata antyzmęczeniowa pod stanowisko albo voucher do hurtowni groomerskiej, żeby sama dobrała brakujące rzeczy. Jeśli chcesz dodać bardziej osobisty akcent, dorzuć mały notes/planer zapisów z jej logo albo nazwą studia.
K
KlaudiaOdpisze 21.07.2026 15:32
W odpowiedzi do: BartoszKomentuje
Bartosz, kierunek praktyczny brzmi sensownie, tylko z voucherem albo konkretnym sprzętem byłbym ostrożna, bo przy groomingu dużo zależy od tego, co ona już ma i w jakim systemie chce pracować. Mata czy fartuch mogą być super, ale łatwo nie trafić z rozmiarem, materiałem albo miejscem w lokalu. Może lepiej podpytać ją niby mimochodem, czego jeszcze brakuje przed otwarciem, a osobisty drobiazg dobrać dopiero jako dodatek. Wiesz, czy ma już ustaloną konkretną listę zakupów do studia?