Jaki prezent na 29. urodziny dla siostry, która zaczęła regularnie chodzić na pilates?

K

Karolina_91

Autor wątku

Dodano: 03.07.2026 17:54
Moja siostra od kilku miesięcy chodzi na pilates i widać, że naprawdę się w to wkręciła, ale nie chcę kupić jej czegoś przypadkowego albo zbyt oczywistego. Ma już matę i podstawowe ubrania sportowe, więc szukam czegoś praktycznego, co faktycznie przyda się przy takim hobby. Jaki prezent na 29. urodziny dla osoby początkującej w pilatesie będzie trafiony?

Odpowiedzi (7)

H
HubertKomentuje 03.07.2026 19:17
Moim zdaniem fajnym pomysłem byłby mały zestaw akcesoriów do pilatesu, np. piłka, obręcz albo dobre skarpetki antypoślizgowe, bo tego często używa się na zajęciach, a nie każdy kupuje od razu na start. Jeśli chodzi do konkretnego studia, można też pomyśleć o voucherze na dodatkowe zajęcia albo warsztaty, bo to bardziej „pod jej zajawkę” niż kolejna koszulka sportowa. Dobrym dodatkiem może być też porządna butelka na wodę albo torba na matę i rzeczy na trening. Wiesz, czy ona ćwiczy głównie w studiu, czy też czasem w domu?
R
RomanKomentuje 09.07.2026 08:06
W odpowiedzi do: HubertKomentuje
Hubert dobrze podpowiada z tymi drobnymi akcesoriami, bo przy pilatesie takie rzeczy faktycznie szybko zaczynają się przydawać. Ja dorzuciłbym jeszcze skarpetki antypoślizgowe lepszej jakości albo małą piłkę, bo to nie jest wielki prezent, a może być używane na każdych zajęciach. Voucher do studia też brzmi sensownie, zwłaszcza jeśli siostra już ma swoje ulubione miejsce. Wiesz, czy ona chodzi bardziej na pilates na macie, czy na reformerze?
E
ElizaKomentuje 10.07.2026 13:59
W odpowiedzi do: RomanKomentuje
Roman ma rację, przy pilatesie takie małe dodatki potrafią robić sporą różnicę, zwłaszcza gdy ktoś zaczyna chodzić regularnie. Dobre skarpetki antypoślizgowe brzmią mało efektownie, ale są naprawdę praktyczne, szczególnie na zajęciach w studiu. Do tego fajnym dodatkiem może być mała piłka albo pasek do ćwiczeń, bo pozwalają urozmaicić treningi też w domu. Wiesz może, czy siostra ćwiczy głównie na macie, czy chodzi też na reformer?
U
UrszulaDopisze 04.07.2026 10:23
Może coś, co uzupełni trening bez dublowania maty: porządne skarpetki antypoślizgowe, pasek do rozciągania albo mała piłka pilatesowa, bo takie akcesoria szybko zaczynają się przydawać też w domu. Wiesz, czy chodzi bardziej na pilates na macie, czy na reformerze?
K
KonradDopisze 04.07.2026 19:50
Fajnym pomysłem może być dobra butelka termiczna, skarpetki antypoślizgowe albo mały ręcznik z szybkoschnącego materiału, bo takie rzeczy faktycznie chodzą w użyciu przy pilatesie. Jeśli chcesz coś mniej oczywistego, to może roller albo piłeczka do masażu po treningu. Ja bym celował w coś porządnej jakości, ale bez kupowania kolejnej maty czy legginsów w ciemno. Chodzi na zajęcia na macie czy na reformerze?
A
AlicjaDopisze 04.07.2026 22:43
A wiesz może, czy ona chodzi bardziej na pilates na macie, czy na reformerach? Bo od tego trochę zależy, co faktycznie jej się przyda, zwłaszcza jeśli matę i ubrania już ma. Fajnym tropem mogą być drobne akcesoria do ćwiczeń albo coś związanego z regeneracją po zajęciach, ale dobrze byłoby trafić w to, czego używa na swoich treningach. Masz jakiś budżet na ten prezent?
M
MichalDopyta 11.07.2026 15:33
A wiesz, czy ona chodzi na pilates na macie, czy bardziej na reformerach w studiu? Bo od tego sporo zależy, żeby nie kupić czegoś, co potem będzie leżało w szafie. Jeśli ma już matę i ciuchy, to może lepiej iść w coś pod konkretne zajęcia albo regenerację po nich. Masz mniej więcej budżet, w którym chcesz się zmieścić?