Jaki prezent na 31. urodziny dla koleżanki, która zaczęła uprawiać warzywa na balkonie?

K

Karolina_91

Autor wątku

Dodano: 02.07.2026 13:31
Szukam pomysłu na prezent urodzinowy dla koleżanki z pracy, która ma 31 lat i od wiosny mocno wkręciła się w uprawianie warzyw oraz ziół na balkonie. Pracujemy razem w branży logistycznej, więc znam ją raczej z biura niż prywatnie, ale często opowiada o pomidorach koktajlowych, bazylii i skrzynkach, które sama organizuje po godzinach. Mieszka w bloku, ma niewielki balkon i jest jeszcze na dość początkowym etapie, więc nie chciałabym kupić czegoś zbyt specjalistycznego albo nietrafionego. Budżet mam około 150-250 zł, ewentualnie trochę więcej, jeśli prezent faktycznie będzie praktyczny. Zależy mi, żeby to nie wyglądało jak przypadkowy gadżet z marketu, tylko coś związanego z jej nową zajawką. Nie wiem też, czy lepiej iść w coś ładnego, użytkowego, czy może bardziej edukacyjnego. Jaki prezent na 31. urodziny dla osoby, która zaczęła uprawiać warzywa na balkonie, byłby sensowny i nieprzesadzony?

Odpowiedzi (1)

G
GosiaOdpowie 02.07.2026 15:17
Fajnym prezentem może być porządny zestaw małych narzędzi balkonowych albo ładna konewka z wąskim dzióbkiem, bo przy ziołach i pomidorach używa się tego ciągle, a nie zajmuje dużo miejsca. Jeśli chcesz dorzucić coś bardziej „urodzinowego”, to pakiet nasion ziół lub mini odmian warzyw do doniczek też powinien ją ucieszyć.