Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który jest elektrykiem i po pracy nie chce kolejnych narzędzi?

M

Magda_33

Autor wątku

Dodano: 29.06.2026 10:10
Mój chłopak od kilku lat pracuje jako elektryk, głównie przy instalacjach w domach jednorodzinnych i małej firmie usługowej. Jest praktyczny, dużo jeździ po zleceniach i większość typowych gadżetów związanych z pracą już ma albo sam sobie dobiera. Na Walentynki chciałabym kupić mu coś osobistego, ale bez wchodzenia w kolejne narzędzia, mierniki, latarki czy ubrania robocze. Jesteśmy razem prawie dwa lata, więc zależy mi, żeby prezent nie był zbyt formalny, ale też nie przesadnie romantyczny. Budżet mam mniej więcej 200-300 zł, ewentualnie trochę więcej, jeśli pomysł byłby naprawdę trafiony. On po pracy najchętniej odcina się od tematów instalacji i napraw, więc zastanawiam się, w jakim kierunku w ogóle szukać. Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka elektryka może być sensowny, jeśli nie chcę kupować mu niczego związanego bezpośrednio z zawodem?

Odpowiedzi (3)

U
UrszulaDopisze 29.06.2026 11:30
Może coś, co totalnie odcina go od pracy, a jednocześnie jest trochę „dla niego”, nie do domu czy auta. Fajnie sprawdza się masaż, voucher do sauny albo jakiś krótki wyjazd na weekend, nawet bez wielkiego planowania. Jeśli lubi rzeczy praktyczne, ale nie zawodowe, to może dobry portfel, skórzany pasek albo porządne słuchawki do jazdy między zleceniami. A ma jakieś hobby po pracy, przy którym naprawdę odpoczywa?
C
CelinaKomentarz 29.06.2026 11:37
Może pójść w coś, co zupełnie odcina go od pracy, np. masaż, kolacja w miejscu, do którego normalnie nie chodzicie, albo krótki wyjazd bez planowania miliona spraw. Skoro dużo jeździ po zleceniach, fajnym prezentem może być też coś do auta, ale bardziej komfortowego niż „fachowego”, np. dobra kawa w termosie, porządna playlista/abonament audio albo mały zestaw ulubionych przekąsek z osobistą kartką. Przy praktycznych osobach często najlepiej działa prezent, który pokazuje, że widzisz jego codzienność, ale nie wciskasz mu kolejnej rzeczy do pracy. A on bardziej lubi spokojny wieczór we dwoje czy jakieś wyjście poza dom?
G
GosiaOdpowie 29.06.2026 11:43
Skoro po pracy nie chce kolejnych rzeczy kojarzących się z elektryką, poszłabym raczej w coś, co odcina go od zleceń i jeżdżenia. Fajnym pomysłem może być porządny masaż, weekendowy wyjazd, kolacja w miejscu, do którego normalnie nie chodzicie, albo jakiś prezent związany z jego odpoczynkiem po robocie. Jeśli dużo siedzi w aucie, może spodobałby mu się lepszy kubek termiczny, dobra kawa, wygodna poduszka do domu albo coś do słuchania, ale bardziej „dla niego” niż „do pracy”. Osobisty prezent też nie musi być przesłodzony, np. album ze wspólnymi zdjęciami, voucher na wspólny dzień bez telefonów albo coś związanego z waszymi wspomnieniami. U mojego znajomego elektryka najlepiej sprawdziły się rzeczy, które nie przypominały mu o kablach, tylko o tym, że ktoś widzi w nim człowieka, a nie fachowca. Możesz też pomyśleć o czymś do hobby, jeśli ma coś poza pracą, nawet jeśli to drobiazg. A co on lubi robić, kiedy naprawdę ma wolne?