Jaki prezent świąteczny dla osoby, która zaczęła robić własne kartki okolicznościowe w domu?

I

IzaOdWstazek

Autor wątku

Dodano: 25.06.2026 11:55
Moja siostra od kilku miesięcy robi własne kartki na urodziny i święta, głównie z papierów, stempli i drobnych dodatków. Chciałabym kupić jej coś praktycznego, ale nie znam się na tym hobby na tyle, żeby nie powielić rzeczy, które już ma. Co sprawdzi się jako prezent świąteczny dla osoby początkującej w cardmakingu?

Odpowiedzi (2)

D
DamianNaForum 25.06.2026 13:52
Fajnym pomysłem może być coś zużywalnego, np. dobre taśmy dwustronne, klej precyzyjny, bazy do kartek albo papiery w neutralnych wzorach, bo tego zwykle szybko ubywa i raczej się nie zmarnuje. Wiesz może, czy ona bardziej lubi styl elegancki, kolorowy czy taki świąteczno-rustykalny?
K
KonradDopisze 25.06.2026 14:12
Możesz pomyśleć o czymś zużywalnym, np. ładnych papierach bazowych, taśmach dwustronnych, kosteczkach 3D albo tuszu w uniwersalnym kolorze, bo takich rzeczy przy kartkach szybko ubywa. Jeśli nie wiesz, co już ma, fajnym pomysłem jest też bon do sklepu scrapbookingowego, żeby sama dobrała dodatki pod swój styl.