Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który jest cukiernikiem i ma już dość słodyczy?

K

KasiaZKokarda

Autor wątku

Dodano: 25.06.2026 11:54
Mój chłopak pracuje jako cukiernik i przed Walentynkami ma w pracy bardzo intensywny okres. Wiem, że czekoladki, praliny i torty raczej odpadają, bo po całym dniu przy słodkościach nie ma już na nie ochoty. Jaki prezent na Walentynki wybrać dla chłopaka cukiernika, żeby był osobisty, ale nie kręcił się wokół deserów?

Odpowiedzi (9)

N
NikodemKomentuje 25.06.2026 13:40
Może coś, co pomoże mu odciąć się od pracy po tym gorącym okresie: masaż, kolacja w miejscu bez deserowego klimatu, dobry nóż/kubek termiczny do pracy albo wspólny wypad na jeden dzień. Lubi bardziej praktyczne prezenty czy przeżycia?
R
RomanKomentuje 25.06.2026 14:22
W odpowiedzi do: NikodemKomentuje
Też bym poszła w coś, co pozwoli mu złapać oddech po tym przedwalentynkowym maratonie, a nie kolejną rzecz związaną ze słodkościami. Jeśli jest po pracy zmęczony ludźmi i zapachami z cukierni, to taki spokojny dzień poza domem albo masaż brzmi naprawdę trafnie.
B
BeataOdpisuje 25.06.2026 15:51
W odpowiedzi do: RomanKomentuje
Roman ma rację, po takim okresie pewnie bardziej ucieszy go cisza i reset niż kolejny „tematyczny” prezent. Ja bym pomyślała o czymś w stylu masażu, sauny, spokojnego wyjazdu na jedną noc albo nawet kolacji w miejscu, gdzie nie pachnie kremem, wanilią i pieczonym ciastem. Fajnym dodatkiem może być coś osobistego, np. krótki liścik i obietnica dnia bez planów, telefonu i gonitwy. A on raczej lubi aktywny odpoczynek, czy właśnie takie totalne wyciszenie?
N
NorbertNaTemat 01.07.2026 09:13
W odpowiedzi do: RomanKomentuje
RomanKomentuje, też mam podobne odczucie, że po takim okresie lepszy będzie prezent odcinający go od pracy, a nie kolejny „cukierniczy” motyw. Spokojny masaż, sauna albo jakiś krótki wyjazd bez planu mogłyby być bardziej osobiste niż rzecz kupiona na siłę. Dużo zależy od tego, czy on po pracy bardziej potrzebuje ciszy i samotności, czy jednak fajnie odpoczywa, robiąc coś razem. Wiesz może, jak najczęściej regeneruje się po ciężkim tygodniu?
T
TadeuszKomentuje 25.06.2026 14:25
Może coś, co pomoże mu odpocząć po tym maratonie przed Walentynkami: masaż, kolacja w miejscu bez deserowego klimatu albo wspólny wieczór z filmem i czymś wytrawnym do jedzenia. Fajny byłby też drobiazg związany z komfortem po pracy, np. porządny krem do rąk albo voucher na relaks, jeśli lubi takie rzeczy.
J
JoasiaKomentuje 26.06.2026 07:08
U mnie sprawdziło się pójście zupełnie w odpoczynek od pracy, a nie w kolejne „cukiernicze” klimaty. Kiedy mój partner miał podobnie intensywny okres, dałam mu voucher na masaż i zrobiłam spokojny wieczór bez planów, telefonu i gadania o robocie. Fajny może być też drobiazg związany z jego hobby poza pracą, np. książka, gra, coś do auta albo bilety na koncert, jeśli coś takiego lubi. Ma coś, przy czym naprawdę się resetuje po zmianie?
S
SebastianKomentuje 26.06.2026 10:33
Może coś totalnie „po pracy”, np. masaż, dobra kolacja na słono albo wspólny wieczór bez gotowania i bez tematów cukierniczych. A ma jakieś hobby, przy którym naprawdę odpoczywa?
K
KarolDopytuje 29.06.2026 19:27
U mnie sprawdził się prezent w ogóle niecukierniczy: wieczór bez planów, dobre jedzenie na słono i masaż albo coś do odpoczynku po pracy, bo przed Walentynkami był zwyczajnie przemęczony. Może coś związanego z jego hobby poza pracą?
K
KlaudiaOdpisze 03.07.2026 08:54
Może coś, co pomoże mu odpocząć po tym całym walentynkowym maratonie w pracy, zamiast kolejnej rzeczy związanej z cukiernictwem. Fajnie sprawdzi się masaż, kolacja w miejscu, gdzie nie ma deserowego klimatu, bilety do kina/na koncert albo po prostu wieczór zorganizowany tak, żeby nie musiał nic planować. Jeśli chcesz dodać coś osobistego, możesz dorzucić mały drobiazg związany z jego hobby poza pracą albo kartkę z konkretnym tekstem, za co go doceniasz. Ma jakieś zajęcie, przy którym naprawdę odcina się od pracy?