Jaki prezent na Walentynki dla dziewczyny, która jest fotografką i po sezonie dużo siedzi przy obróbce zdjęć?

T

Tomek_z_Woli

Autor wątku

Dodano: 14.06.2026 17:58
Moja dziewczyna jest fotografką i w lutym nadal kończy obróbkę kilku większych zleceń, więc większość wieczorów spędza przy komputerze. Sprzętu ma sporo i raczej sama dokładnie wie, czego potrzebuje, dlatego nie chcę kupić czegoś przypadkowego do aparatu. Zależy mi na prezencie, który będzie pasował do jej trybu pracy, ale nie będzie kolejnym obowiązkowym gadżetem zawodowym. Budżet mam mniej więcej do 300 zł. Czy lepiej szukać czegoś związanego z odpoczynkiem? Czy prezent fotograficzny ma w ogóle sens w takiej sytuacji?

Odpowiedzi (3)

M
MariuszNaForum 14.06.2026 21:39
U mnie podobna sytuacja skończyła się najlepiej nie sprzętem, tylko czymś do odciążenia wieczorów przy komputerze. Kupiłem porządną poduszkę pod plecy, dobrą herbatę i dorzuciłem „bon” na kolację po oddaniu zleceń, żeby nie czuła, że prezent jest kolejnym elementem pracy. Fajnie sprawdził się też masaż albo voucher do spa, bo po kilku tygodniach siedzenia przy obróbce plecy i kark naprawdę dają znać. Jaki mniej więcej masz budżet?
W
WandaOdpisuje 17.06.2026 09:03
W odpowiedzi do: MariuszNaForum
Mariusz dobrze to ujął, bo przy takim trybie pracy prezent bardziej „dla niej” niż do pracy może trafić dużo lepiej. Coś na komfort wieczorów przy obróbce brzmi sensownie, zwłaszcza jeśli sprzęt foto sama dobiera i łatwo kupić nietrafiony gadżet. Można też pomyśleć o czymś, co wyciągnie ją od komputera po zamknięciu zleceń, np. wspólny wieczór bez presji terminu. A jaki mniej więcej masz budżet?
K
KarolinaNaTemat 17.06.2026 20:56
A ten budżet to mniej więcej ile, bo urwało Ci końcówkę? Przy fotografce faktycznie nie pchałbym się w obiektywy czy akcesoria do aparatu, jeśli sama tego nie wskazała. Bardziej celowałbym w coś, co umili jej te wieczory przy obróbce, ale nie będzie wyglądało jak prezent „do pracy”. Ona bardziej lubi praktyczne rzeczy, czy raczej coś w klimacie relaksu po całym dniu przy komputerze?