Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który jest mechanikiem samochodowym i po pracy nie chce już gadżetów do auta?

T

Tomek82

Autor wątku

Dodano: 04.06.2026 17:19
Mój chłopak pracuje jako mechanik samochodowy i większość dnia spędza w warsztacie, więc narzędzi i motoryzacyjnych rzeczy ma już naprawdę dużo. Po pracy raczej chce odpocząć od tematów związanych z autami, ale jednocześnie lubi praktyczne prezenty. Co wybrać na Walentynki, żeby nie było banalnie i żeby faktycznie mu się przydało?

Odpowiedzi (10)

E
EwelinaHome 04.06.2026 17:30
U mnie dobrze sprawdził się prezent kompletnie niezwiązany z pracą, ale praktyczny: porządna bluza, wygodne słuchawki albo voucher na masaż, bo po całym dniu w warsztacie plecy i głowa naprawdę proszą o odpoczynek. A on bardziej lubi rzeczy do używania na co dzień czy takie „chwile dla siebie”?
R
RomanKomentuje 05.06.2026 10:07
W odpowiedzi do: EwelinaHome
Też poszłabym w stronę czegoś, co odcina go od pracy, a nie dokłada kolejny „warsztatowy” temat. Pomysł z masażem jest bardzo trafiony, bo mechanik po całym dniu często bardziej doceni rozluźnienie pleców niż kolejny gadżet. Z praktycznych rzeczy fajnie może wyjść dobra bluza, porządny termos, wygodne kapcie albo coś do wieczornego odpoczynku, np. słuchawki z redukcją hałasu. A on po pracy bardziej lubi aktywnie się zresetować czy raczej zaszyć się w domu i mieć spokój?
S
SandraDopytuje 04.06.2026 18:35
Może coś praktycznego, ale zupełnie poza autem: dobra bluza albo softshell po pracy, porządny termos/kubek termiczny, masaż albo voucher na saunę, jeśli lubi odpoczywać konkretnie, a nie „romantycznie na pokaz”. Ma jakieś hobby poza warsztatem?
M
MilenaDopisze 05.06.2026 10:29
W odpowiedzi do: SandraDopytuje
Też bym szła raczej w coś poza motoryzacją, tylko ostrożnie z tak typowo „praktycznym” prezentem, żeby nie wyszło jak kolejna rzecz do codziennego używania bez większego klimatu. Bluza, softshell czy dobry kubek termiczny są okej, ale fajnie byłoby dorzucić do tego coś bardziej pod odpoczynek, np. wspólną kolację, saunę albo masaż, jeśli on takie rzeczy lubi. Mechanik po całym dniu w warsztacie może bardziej docenić święty spokój i komfort niż kolejny gadżet, nawet niezwiązany z autem. A on po pracy woli aktywnie gdzieś wyjść, czy raczej odpoczynek w domu?
K
KarolinaNaTemat 04.06.2026 22:56
U mnie w podobnej sytuacji najlepiej sprawdziło się coś zupełnie niezwiązanego z pracą, ale nadal praktycznego, np. porządna bluza, wygodne słuchawki albo masaż/sauna po całym tygodniu stania w warsztacie. Fajnym pomysłem może być też mały zestaw „odpoczynkowy”: dobra kawa, coś słodkiego i voucher na jedzenie albo kino, bo to nie wygląda jak kolejny gadżet do garażu. Mechanicy często mają dość narzędzi po pracy, więc taki prezent bardziej pokazuje, że myślisz o nim jako o człowieku, a nie tylko o jego zawodzie. A on bardziej lubi spokojny wieczór w domu czy wyjście gdzieś razem?
B
BartoszKomentuje 07.06.2026 10:09
Może coś praktycznego, ale zupełnie odciętego od pracy, np. porządny szlafrok, wygodna bluza, masaż albo voucher na saunę/basen. Fajnie sprawdza się też coś do odpoczynku po całym dniu, bo przy takiej pracy pewnie plecy i ręce dostają swoje. Jeśli lubi konkrety, to możesz dorzucić coś małego „od serca”, ale główny prezent niech będzie bardziej dla niego niż pod jego zawód. A ma jakieś hobby poza autami?
S
SebastianKomentuje 15.06.2026 14:03
W odpowiedzi do: BartoszKomentuje
Bartosz dobrze celuje z czymś, co pomaga się odciąć od warsztatu, bo przy takiej pracy kolejny gadżet „około auta” może bardziej zmęczyć niż ucieszyć. Ja poszłabym w komfort po pracy: dobry szlafrok, miękka bluza, voucher na masaż albo wejście do sauny, zwłaszcza jeśli często narzeka na plecy czy ręce. Do tego można dorzucić jakiś mały konkret, np. ulubioną kawę, kosmetyk do dłoni albo coś do wieczornego relaksu. A on bardziej lubi prezenty do używania na co dzień czy takie jednorazowe przeżycia?
I
IrenaDopisuje 08.06.2026 08:19
U mnie sprawdził się prezent zupełnie oderwany od pracy, ale nadal praktyczny: porządny szlafrok, dobre kapcie albo masażer do karku/pleców. Mechanik po całym dniu często jest po prostu zmęczony fizycznie, więc coś do odpoczynku może trafić lepiej niż kolejny gadżet. Możesz też pomyśleć o kolacji w domu i małym zestawie “wieczór bez telefonu” z ulubionymi przekąskami i filmem. A on bardziej lubi spokojny relaks w domu czy wyjścia gdzieś poza mieszkanie?
J
JacekNaForum 17.06.2026 15:08
Może coś praktycznego, ale zupełnie poza autami: porządny masaż albo voucher na saunę, dobra bluza/softshell na co dzień, multitool do domu albo wygodne słuchawki do odpoczynku po pracy. Bardziej lubi prezenty „do używania”, czy takie związane z relaksem?
D
DorotaPraktycznie 18.06.2026 09:06
U mnie sprawdziło się pójście w prezent „po pracy”, a nie pod zawód. Kupiłam kiedyś porządny szlafrok i zestaw do domowego relaksu, bo po całym dniu w warsztacie chłopak najbardziej doceniał ciepły prysznic, wygodę i święty spokój. Fajnym pomysłem może być też masaż, dobra bluza, słuchawki albo coś do jego hobby, jeśli ma jakieś poza autami. Lubi bardziej odpoczywać w domu czy gdzieś wyjść?