Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka, który jest trenerem personalnym i większość dnia spędza na siłowni?

A

Asia_z_Poznania

Autor wątku

Dodano: 03.06.2026 18:02
Mój chłopak pracuje jako trener personalny i w lutym ma sporo treningów jeden po drugim, więc po pracy jest często zmęczony, ale nadal myśli o formie i planach dla klientów. Nie chcę kupować mu kolejnej koszulki sportowej ani przypadkowego gadżetu, bo takich rzeczy ma już dużo. Jaki prezent na Walentynki dla chłopaka trenera personalnego będzie praktyczny, ale też trochę osobisty?

Odpowiedzi (4)

G
GosiaOdpowie 03.06.2026 19:47
Może coś związanego z regeneracją po całym dniu na siłowni: porządny masaż sportowy, voucher do sauny albo mały zestaw do wieczornego rozluźnienia z rollerem i czymś osobistym od Ciebie, np. krótką kartką. Bardziej lubi praktyczne rzeczy do pracy czy prezenty, które pomagają mu odpocząć po treningach?
N
NorbertNaTemat 04.06.2026 08:25
W odpowiedzi do: GosiaOdpowie
Też bym poszła w stronę regeneracji, jak pisała Gosia, bo przy takim trybie pracy to pewnie bardziej go ucieszy coś, co realnie zdejmie z niego napięcie po całym dniu. U mnie sprawdził się voucher na masaż sportowy, ale nie taki „romantyczny spa”, tylko konkretny, pod plecy, nogi i barki. Do tego dorzuciłam małą kartkę z kilkoma zdaniami od siebie i zrobiło się dużo bardziej osobiste, a nie jak zwykły prezent kupiony na szybko. Fajny może być też wieczór bez planowania treningów: dobra kolacja w domu, telefon odłożony na bok i coś do rozluźnienia, np. kąpiel, mata do akupresury albo roller, jeśli faktycznie używa takich rzeczy. Jeśli ma już dużo sprzętu sportowego, to nie pchałabym się w kolejne gadżety na siłownię, tylko w coś, co pomoże mu odpocząć poza nią. Taki prezent pokazuje, że widzisz nie tylko jego pasję i pracę, ale też zmęczenie po całym dniu. A on bardziej lubi odpoczywać aktywnie czy raczej totalnie się wyłączyć po pracy?
T
TamaraNaTemat 04.06.2026 21:06
U mnie dobrze sprawdził się prezent bardziej „po pracy” niż typowo na siłownię, czyli voucher na masaż sportowy plus mały zestaw do regeneracji w domu, np. dobra piłka do rozluźniania i porządny magnez do kąpieli. Dla trenera to fajne, bo nadal jest praktyczne, ale pokazuje, że myślisz o tym, żeby trochę odpuścił i zadbał o siebie, a nie tylko o klientów. Możesz też dorzucić coś osobistego, np. kartkę z zaproszeniem na wieczór bez planów treningowych i telefonu. Lubi bardziej prezenty do relaksu, czy takie związane z organizacją pracy?
M
MariuszNaForum 05.06.2026 08:24
A bardziej ucieszyłoby go coś do regeneracji po pracy, czy raczej coś związanego z organizacją dnia/treningów? Bo przy trenerze personalnym chyba fajnie celować w coś, co odciąży go po tych maratonach na siłowni, ale nadal będzie miało osobisty akcent.