Jaki prezent świąteczny dla osoby, która zaczęła przygodę z ceramiką i lepi w domu (budżet 100–200 zł)?

K

Kasia_z_Ochoty

Autor wątku

Dodano: 06.05.2026 16:58
Szukam prezentu świątecznego dla bliskiej osoby, która od niedawna chodzi na warsztaty ceramiczne i zaczęła też lepić drobne rzeczy w domu. Chciałabym kupić coś naprawdę przydatnego, a nie przypadkowy gadżet, i zmieścić się w budżecie 100–200 zł. Co sprawdzi się na start dla kogoś, kto dopiero wkręca się w ceramikę?

Odpowiedzi (2)

W
WiktorKomentuje 06.05.2026 17:49
Ja bym celowała w coś, co faktycznie zużywa się przy pracy, np. porządny zestaw narzędzi do modelowania, gąbki, drut do odcinania gliny i może do tego fartuch albo mata na stół. Fajnym pomysłem jest też bon do sklepu ceramicznego albo na dodatkowe warsztaty, bo na początku człowiek dopiero sprawdza, co mu najbardziej pasuje i czego mu brakuje. Jeśli lepi też w domu, to bardzo praktyczny bywa zestaw kilku dobrych szkliw albo angob, o ile wiesz, że ma gdzie potem wypalić prace. Ona bardziej robi drobne ozdoby i kubeczki czy raczej figurki?
R
RafalNaForum 06.05.2026 19:09
Ja bym celowała w coś, co faktycznie zużywa się przy pracy, np. porządny zestaw narzędzi do modelowania, gąbki, drut do cięcia gliny i kilka dobrych szkliw albo angob, jeśli już z nich korzysta. Fajnym pomysłem bywa też mata do pracy i pojemnik obrotowy do lepienia drobnych rzeczy, bo w domu naprawdę ułatwia to robotę. W budżecie 100–200 zł spokojnie da się złożyć taki sensowny zestaw i będzie dużo bardziej praktyczny niż ozdobny gadżet. Wiesz może, czy ta osoba bardziej lepi ręcznie, czy zaczyna też pracę na kole?