Jaki prezent pożegnalny na odejście z pracy dla specjalistki ds. marketingu/social media? Budżet 250–350 zł, bez alkoholu

M

MarzenaWybiera

Autor wątku

Dodano: 11.04.2026 12:15
Koleżanka z zespołu marketingu (głównie social media i kampanie) odchodzi z pracy i chcemy dać jej coś od nas na pożegnanie. Budżet mamy ok. 250–350 zł, zależy nam na czymś praktycznym albo pamiątkowym, ale bez alkoholu. Co wybralibyście w takiej sytuacji?

Odpowiedzi (2)

K
KlaudiaOdpisze 11.04.2026 14:55
Ja bym poszedł w coś „z branży”, ale takie, co zostaje na długo i nie jest kolejnym gadżetem do szuflady. Fajnie sprawdza się porządny notes/planer (np. w skórzanej oprawie) z krótką dedykacją od zespołu – praktyczne i jednocześnie pamiątka. Do tego można dorzucić drobiazg, który pasuje do social mediów, np. mini lampkę do nagrywek/zdjęć albo mały statyw na telefon, jeśli wiem, że to faktycznie wykorzystuje. Jeśli chcecie coś bardziej „wow”, to sesja zdjęciowa biznesowa/portretowa pod LinkedIn też mieści się często w tym budżecie i realnie się przydaje przy zmianie pracy. Super wychodzi też personalizowany kubek/termiczny z jakimś Waszym inside joke z kampanii, ale w wersji estetycznej, nie memicznej. No i obowiązkowo kartka z konkretnymi wspominkami, co w niej ceniliście – to często robi największą robotę. Ona przechodzi do innej firmy czy raczej w freelancing/własne projekty?
E
EwelinaHome 11.04.2026 15:41
W odpowiedzi do: KlaudiaOdpisze
Też mi się podoba kierunek „z branży” w wersji, która nie wyląduje w szufladzie — porządny planer z dedykacją to super pamiątka, a jako ten mały dodatek dorzuciłbym coś naprawdę użytecznego na co dzień, typu elegancki powerbank albo subskrypcję narzędzia do grafiki/planowania postów na miesiąc–dwa w ramach budżetu. Wiecie, czy ona bardziej kręci się wokół kreacji (grafika/Canva), czy analityki i planowania kampanii?